7 ihletadó kép, hogyan használjuk a sötét színeket az otthonunkban

Ha lakberendezésről van szó a sötét színeket általában messziről elkerüljük, el sem tudjuk képzelni, milyen lehet egy szürkésebb árnyalatú falfelület vegyítve egy teljesen fekete ülőgarnitúra szettel. Pedig csak a megfelelő arányokon és a kiegészítőkön múlik minden!

Sötétszürke a fürdőszobában

A fürdőszobában bánjunk óvatosan az arányokkal! Érdemes például a helyiség egyik falát besötétíteni, ezzel egészen modern és különleges hatást érhetünk el. A legújabb fürdőszobai trendekről még többet tudhattok meg a Nők Lapja Enteriőr tavaszi számában!

Falfirka korlátok nélkül

A kisgyermekes családoknál kifejezetten mókás kiegészítő lehet egy hatalmas krétafal. A domináns színfelület izgalmas része lesz a lakásnak, ráadásul kreatívan hasznosíthatjuk is. A szülők is megnyugodhatnak, hiszen attól sem kell félniük, hogy a hófehér falra kerülnek majd az alkotások.

Gyertyafényes hangulatban

Sötétszürke az étkezőben? Miért ne?! Akár a falat, akár valamelyik bútordarabot választjuk ki ebben az árnyalatban, biztosan különleges összképet kapunk. Hófehér porcelánnal, vagy éppen rusztikus fával garantált az egyedi hangulat.

Konyha feketén-fehéren

A konyhában is nagyon jól mutatnak a sötétebb színek, főleg ha világos bútorokkal vagy fénylő metrócsempével párosítjuk őket. Különleges, kicsit „régi-új” hatást érhetünk el a különféle anyagok és stílusok keverésével.

A nyugalom szigete

Fekete és szürke a hálóban? Elsőre félelmetesnek tűnhet az ötlet, de a képet látva gyorsan rájöhetünk arra, hogy ezekkel a színekkel varázsolhatunk igazán békés szigetet magunknak. A még romantikusabb hangulat eléréséhez, használjunk színes faliképeket, zöld növényeket, vagy egyéb izgalmas dekorációs elemeket!

Mesebeli könyvtár a lakásban

Ha szeretjük a könyveket, és lassan már külön szobát kellene fenntartanunk nekik, akkor bizony szükségünk lehet egy hatalmas – akár plafonig érő – könyvespolcra is. Egy dominánsabb tónusú bútorral kifejezetten jól mutatnak a színes könyvgerincek. Kísérletezzünk bátran!

Láblógatás a nappaliban

A sötétebb árnyalatokkal izgalmas és otthonos hatást érhetünk el a nappalinkban is. A lényeg itt is az arányokon múlik és érdemes figyelni arra, hogy milyen színt használunk ellenpárként. Vegyítsük a feketét fehér és föld színekkel!

Még több inspirációt találhattok a Nők Lapja Enteriőr tavaszi lapszámában!

Szöveg: L. J.

Képek: Pinterest

(housebeautiful.com)