Akár antik, akár modern, mélybarna vagy éppen halvány színű, abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a fa alaptartozéka otthonunk legkülönbözőbb tereinek. Legyen szó a nagyszüleinktől örökölt komódról és íróasztalról vagy álmaink divatos konyhabútoráról, a fa örök és megkérdőjelezhetetlen anyaga a lakásunknak. Hogyan használhatjuk egy-egy helyiségben? Máris kiderül!

Fa a nappaliban

Ha valaki esetleg megijedne a fa domináns és erőteljes hatásától, akkor a következő képek láttán szerintünk megnyugszik majd. Nem kell ugyanis vadászházzá alakítani kedvenc helyiségeinket a lakásban, elég, ha különböző kiegészítők formájában használjuk ezt a természetes anyagot. Az eredmény letisztult, kellemes és melegséget adó otthon. A nappaliban például lehet fából a dohányzóasztal, de használhatunk dekorációnak néhány farönköt is.

Könnyed romantika a hálószobában

A fa alapvetően otthonossá teszi a teret és olyan hangulatot teremt, amiben nemcsak biztonságban érezhetjük magunkat, de kicsit meg is nyugodhatunk. Bár a hálóba aludni járunk, nem árt, ha az otthonosság érzését itt is natúr fával erősítjük. Rusztikus hajópadló, stílusos falvédő, újrahasznosított parketta vagy egy ágy? Mind hangulatossá teszik a hálónkat.

Igazi menedék a tetőtérben

Ki ne vágyna néha egy olyan csendes kis kuckóra, ahová elmenekülhet egy jó könyvvel és párnák közé bújva élvezheti a nyugalom pillanatait? Ráadásul itt a fa alap darab. ;)

Ötletes tárolás a konyhában

A legnagyobb kihívás a konyhában a tárolás. Látványos megoldásokkal könnyen feldobhatjuk a konyhánkat úgy, hogy a praktikusság is teret kapjon. Ha esetleg másfajta kiegészítőt is szívesen látnánk ebben a helyiségben, akkor válasszunk nyers fa pultokat és polcokat, étkezőasztalokat, szekrénysorokat!

Fát a fürdőbe!? Miért ne?

Fát a fürdőszobában is lehet használni, mert a letisztult vonalakat és monokróm színeket megtörhetjük ezzel az anyaggal. Legyen szó padlóról, tolóajtóról, a mosdókagyló alatti szekrényről vagy akár egy egészen extrém, kamrára emlékeztető megoldásról, a fával a fürdőben sem hibázhatunk.

Egyedi asztalkák akár a teraszra is

Nagy divat manapság a régit átalakítani, a múlt századi bútorokat újrafesteni és az antik tárgyakat különleges újraértelmezésben feldobni. Letisztult stílus, színes vintage hatású festés, újrahasznosított lécek vagy egy igazán autentikus hajósláda fa asztallappal is lehet asztalka. Barkácsolásra fel!

 

Nők Lapja Enteriőr 2018-as tavaszi lapszámában még több ötletet adunk a fa lakásdekorációs felhasználásához. A magazint április 25-től keressétek az újságosoknál!

Szöveg: L. J.

Fotók: Pinterest