Csempésszük be a természetet a négy fal közé, és készítsünk a kidobásra szánt, feldolgozatlan fadarabokból tetszetős lakásdekorációt! A hulladék fa nyers esztétikája egyedi megjelenést kölcsönöz az otthonunknak, ráadásul még a környezetünket sem károsítjuk a megmunkálatlan, újrahasznosított anyaggal.

Mini fűszertartó a konyhatündéreknek

fűszertartó

Bárki, aki több időt tölt a konyhában, tisztában van azzal, hogy mennyire jól jönnek a friss fűszerek a főzés során. Ennél a dekorációnál nem számít, hogy mekkora a lakásunk, hiszen a fa lapocskákra rögzített mini konyhakert kis helyen is elfér.

Képnek álcázott váza a bejárathoz

Váza fából

Ha helyhiányban szenvedünk, készítsünk fali vázát, ami egy képet, festményt is helyettesíthet. Nem lesz hozzá szükségünk másra, mint egy darab hulladék fára, amit a falra rögzíthetünk és egy keskeny nyakú vázára, amit egy drót vagy madzag segítségével a fához erősítünk.

Lámpa a teraszra

Lámpa

A gallyakból készült felfüggesztett lámpa rusztikus hangulatúvá varázsolja a tornácunkat. Képzeljük csak el a nyári estéket, amikor egy csésze tea és a kedvenc könyvünk társaságában üldögélünk a lámpafény alatt! :)

Szokatlan szervírozó vendégváráshoz

Szervírozó tálca

A lakkozott fa tálca nemcsak jól néz ki, hanem időtálló is, évekig használhatjuk, hiszen nem fog megtörni és egyhamar elhasználódni sem.

 Evőeszköztartó vágódeszkából? Mi sem egyszerűbb!

evőeszköztartó

Csupán néhány vágódeszkára és konyharuhára, plusz némi ragasztóra lesz szükségünk a dekorációs elem elkészítéséhez, ami ugyanakkor hasznos kiegészítője is lesz a konyhánknak.

A nappali éke: virágtartó feldolgozatlan fából

Virágkaspó

A régi, szétesett fa bútorok darabjaiból virágtartót is eszkábálhatunk, amit aztán tetszőleges felirattal is díszíthetünk. A vágott virágokat vízzel teli befőttesüvegekben sorakoztassuk fel benne!

Fa a fürdőszobában

Fa a fürdőszobábanA fürdőszobának is különleges hangulatot adnak a nyers kiegészítők. Az erősebb gallyakat, miután kicsit megcsiszoltuk, szögeljük fel akasztónak!

 

A Nők Lapja Enteriőr 2018/1. lapszámában még több ötletet adunk a fa lakásdekorációs használatához. A magazint április 25-től keressétek az újságosoknál!

Szöveg: D. E.

Fotók: Pinterest, fantasticviewpoint.com, gardentherapy.ca, lecker.de

(fantasticviewpoint.com, gardentherapy.ca, lecker.de)