Így öltöztethetjük nyári díszbe a teraszunkat, verandánkat

Nincs is jobb annál mint a nyári melegben a hűs, szellős verandánkon, teraszunkon elkortyolni egy jeges kávét vagy egy limonádét, este pedig egy pohár borral a kezünkben hallgatni a tücskök zenéjét. Ám, mielőtt birtokba vennénk ezt a helyiséget is az otthonunkban, nem árt felkészíteni a szezonra. Ehhez nyújtunk most tippeket.

Fehér függönyök

A könnyed anyagoktól úgy érezhetjük majd, mintha egy frissítő oázisban lennénk.

Egy rusztikus asztalka vagy szekrény

Ki mondta, hogy ne lehetne a verandát egy apró szekrénykével feldobni, ami virággal a tetején hihetetlenül találó kiegészítője lesz az előtérnek.

Hatalmas asztal a családi és baráti étkezéseknek

Az egyik legjobb dolog a nyárban, hogy az idő engedi, hogy a szabadban étkezzünk. Épp ezért a teraszra helyezett hatalmas asztal minden esetben telitalálat.

Akár az előszobában

Ha nem akarjuk a koszt a házba vinni, a veranda előszobaként is funkcionálhat, ahová a piszkos cipőket lerakhatjuk.

Tiszta veranda várja az érkezőket

Nyáron szükség van egy tisztító festésre a teraszon is, hogy a házba érkezőket gyönyörű, friss látvány fogadja.

Költöztessük ki a nappalit!

A meleg beköszöntével a szellős házrész lehet az a hely, ahol a legszívesebben tartózkodunk. Tegyünk meg mindent, hogy komfortos legyen: helyezzünk ki szőnyegeket, hintaágyat, székeket – mintha a második nappalink lenne.

Virágos polcot a verandára

A virágok minden helyiséget feldobnak, így a teraszon is remekül mutat, ha kialakítunk nekik egy külön sarkot, illetve hangsúlyos helyre tesszük őket.

Ötletes kiegészítők

A stílusos terasz elengedhetetlen kellékei a kiegészítők, így egy szobrot, de akár egy kedves emlékeztetőt is kihelyezhetünk arról, hogy még ott helyben le kell vetni a cipőket.

Élénk világítás

Még barátságosabbá és csalogatóvá tehetjük azzal, ha megfelelő világítással csodálatos fényekkel árasztjuk el este is. Ki tudna így ellenállni egy esti limonádézásnak?

Összeállította: F.R.

Fotók: Pinterest, goodhousekeeping.com