Holnap nyitja kapuit a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. Ennek apropóján azokat az izgalmas könyvújdonságokat gyűjtöttük csokorba, amik közül mindenképpen érdemes szemezgetni most tavasszal.

J.K.Rowling: Legendás állatok és megfigyelésük – Filmforgatókönyv

Animus Kiadó, 2712 Ft

1926-ot írunk. Amikor az ifjú magizoológus, Göthe Salmander megérkezik New Yorkba, még csak nem is sejti, hogy az eseményeknek milyen különös láncolatát indítja el. Mágikus bőröndjéből ugyanis kiszökik néhány varázslény, akiknek üldözése közben ő és újdonsült barátai sokkal nagyobb veszedelmekkel is szembekerülnek, mint amekkorát egy szerelmes randalór vagy egy aranytól megrészegült orrontó furkász jelent. A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola könyvtárának népszerű darabja, a Göthe Salmander által írt Legendás állatok és megfigyelésük adott ihletet J.K. Rowlingnak, a Harry Potter-könyvek szerzőjének e forgatókönyv megírásához. Lebilincselő olvasmány és igazi kuriózum minden gyűjtő számára.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Marion Grillparzer: A leves gyógyít

Central Kiadó, 2320 Ft

A módszer nagyon egyszerű: főzz egy nagy fazék levest, és miközben bekanalazod, a szervezeted fokozatosan átvált méregtelenítő, zsírégető üzemmódra, és újult erőre kap. E könyv segítségével átszoktathatjuk a bélbaktériumainkat a karcsúsításra, a csontjainkat és az ízületeinket az egészséges életmódra, az immunsejtjeinket pedig a hatékonyabb működésre. A receptek között találni a hagyományos csontlevestől kezdve az újszerű vegán gombalevesen át az egzotikus vietnami phóig mindenféle finomságot.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Yuval Noah Harari: Homo Deus

Animus Kiadó, 3984 Ft

Legyőztük a pusztító éhínséget. Megfékeztük a gyilkos járványokat. Véget vetettünk az öldöklő háborúknak. De mihez kezdjünk ezek után? Kíséreljük meg legyőzni az öregedést? Próbáljuk meg kicselezni a halált? Tegyük az embert istenné? A világhírű jeruzsálemi egyetemi tanár, Yuval Noah Harari elgondolkodtatóan és világosan vázolja fel az emberiség lehetséges jövőit, és hogy miként válhat a Homo sapiens Homo deusszá.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Yrsa Sigurdardottir: Gének

Animus Kiadó, 3184 Ft

Egy fiatal reykjavíki családanyát brutális kegyetlenséggel meggyilkolnak, aminek tanúja lesz hétéves kislánya is. A bűntettet hamarosan újabb követi, és bár a módszer ugyanaz, a rendőrség semmiféle kapcsolatot nem talál az áldozatok között. A magyar olvasók által már ismert és kedvelt Yrsa Sigurdardóttir ezzel a könyvvel került be a skandináv krimiszerzők élvonalába. Munkáját több díjjal is elismerték. A vérfagyasztóan izgalmas történet oldalról oldalra űz minket a végső, megdöbbentő fordulatig.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Susie Hodge: Miért van annyi meztelen ember a képeken?

Central Kiadó, 3120 Ft

Honnan merítenek ihletet a művészek? Át lehet-e adni érzéseket egy festményen keresztül? Miért olyan furcsa néhány műalkotás? Mit akarhatott kifejezni a művész az alkotásával? Tudtad, hogy a művészekben is rengeteg kérdés felmerül, amíg egy-egy alkotáson dolgoznak? A kérdések segítenek abban, hogy valami újat és mást hozzanak létre. Ebben a könyvben rengeteg kérdésre kaphatsz választ a művészetekről, bemutatjuk a különböző irányzatokat a barlangrajzokon keresztül a kubizmusig, a reneszánsztól a kortárs művészetig. Vidám, művészeti kedvcsináló album a 8–12 éves korosztály számára.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Kaszás György: Kreativitássuli

Animus Kiadó, 2872 Ft

A kreativitás természetes emberi tulajdonság, más-más szinten, de mindenki rendelkezik vele. Olyan alapképesség, amelyet könnyen a magunk szolgálatába állíthatunk, hiszen a hozzá szükséges készségek kitűnően fejleszthetők, erősíthetők! Ez a remek, a szerző rajzaival illusztrált könyv összefoglalja a kreatívgondolkodás-tanítás főbb sarokpontjait, és egységes koncepciót, módszertant mutat be arra. S bár a benne szereplő izgalmas, játékos feladatok gyerekeknek szólnak, alkalmasak arra is, hogy felnőttekben is kedvet ébresszenek kreativitásuk fejlesztésére.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Kristina Ohlsson: Beteg lelkek

Animus Kiadó, 2952 Ft

A kisvárosban hátborzongató események történnek. Egymás után három ház kertjében is fellobban egy-egy fa, s ezt követően minden házból eltűnik valaki. A három eltűnt személyből kettő, Lukas és Fanny gyerekkori barátok voltak, épp érettségi előtt álltak. Lukasra hetekkel később találnak rá, eszméletlen állapotban, testén súlyos sérülésekkel. Senki sem tudja, mi történhetett vele, ő pedig nem emlékszik semmire. Kristina Ohlsson az egyik legsikeresebb és legkedveltebb svéd krimi- és gyermekkönyvíró. A Beteg lelkek az első horrorregénye.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Katie Daynes: Kukucskálj bele! – Hogyan látunk?

Central Kiadó, 2320 Ft

Hogyan látunk? Hogyan hallunk? Hogyan szagoljuk, ízleljük és érezzük a dolgokat? Hajtsd ki a füleket, és megtudod a válaszokat! Ajánlott életkor: 3+ éveseknek

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Camilla Läckberg: Az idomár

Animus Kiadó, 2792 Ft

Egy fagyos januári napon egy súlyosan sérült, mezítelen lány botorkál ki az erdőből Fjällbacka határában. Az arra haladó autó a csúszós úton már nem tud megállni, és elgázolja. Az áldozatnak négy hónapja veszett nyoma, amikor hazafelé tartott a lovasiskolából. Sérülései alapján borzalmas kínokat kellett kiállnia, és félő, hogy más fiatal lányok is hasonló sorsra jutottak. Miközben Patrik Hedström és csapata elkezdi felgöngyölíteni az ügyet, a nyomozó felesége, Erica Falck egy régi, gyilkosságba torkolló családi tragédiáról írja újabb könyvét.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Gryllus Vilmos–Tóth Krisztina: Dalok reggeltől estig – CD melléklettel

Central Kiadó, 3120 Ft

Tóth Krisztina játékos versei és a kedves rajzok a kisgyerekek mindennapi tennivalóit veszik sorba, a reggeli felkeléstől az esti ágyba bújásig. Fogmosás és zuhanyozás, öltözködés és közlekedés, étkezés és kézmosás – énekelve minden könnyebben megy. Aki nem hiszi, hallgassa meg Gryllus Vilmos vidám dalait a kötethez mellékelt, harmincperces CD-n!

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Anna Milbourne: Klasszikusok kicsiknek – Hamupipőke

Central Kiadó, 2320 Ft

Lapozd végig ezt a varázslatos könyvet, hogy megtudd, vajon megtalálja-e Hamupipőke az ő tökéletes hercegét! Ajánlott életkor: 2+ éveseknek

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Arany János: Családi kör – CD melléklettel

Central Kiadó, 2880 Ft

Arany János egyik legismertebb verse most Faltisz Alexandra bájos rajzain elevenedik meg. A kötethez mellékelt, 30 perces CD-n nemcsak a Családi kör csendül fel Gryllus Dániel és a Kaláka megkapó előadásában, hanem Weöres Sándor, Szabó Lőrinc, Lackfi János, Kovács András Ferenc és más neves költők családi témájú költeményeit is örömmel hallgathatja az egész család.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Az Animus Kiadó és  a Central Kiadó friss és korábbi kiadványaival a Könyvfesztiválon is találkozhattok, ne maradjatok le az izgalmas kínálatról!

Összeállította: F.R.

Fotók: nlkonyvklub.hu, Thinkstock