Gyöngyélet Palya Beával: Ha vesszük a bátorságot nyitni magunkat, abból kapcsolat születik

Gyöngyélet Palya Beával: Ha vesszük a bátorságot nyitni magunkat, abból kapcsolat születik

Elérkeztünk a Gyöngyélet utolsó adásához, köszönjük, hogy velünk tartottatok. Az év legsötétebb napjaiban végezetül arról lesz szó, mit adhatnak nekünk az álmatlan éjszakák és mit az álmaink.

Elérkeztünk a Gyöngyélet utolsó adásához, köszönjük, hogy velünk tartottatok. Amikor ez az adás elérhető lesz, az év legsötétebb szakában járunk, közvetlenül a karácsony előtt. Ez az az időszak, amikor a leghosszabbak az éjszakák, de ekkor születik meg a fény is. Gazdag szimbolikájú napok ezek, az átmenetek különböző formáival. Palya Beával ez alkalomból az Insomnia Blues című száma kapcsán beszélgettünk termékeny és terméketlen sötétségekről, az álmatlanság nyűgjeiről és az alkotó lehetőségeiről az életünkben. Szóba került, hogyan jelenthet az éjszaka szívbéli összekapcsolódást a szeretteinkkel, és az is, hogy mit értünk az álmainkból, amikor végre sikerült elaludnunk. Az álmok kapcsán pedig arról beszélgettünk, emlékszünk-e rájuk, miért érdemes leírni őket és hogyan tudjuk megfejteni a saját elménk szimbolikus nyelvét, ahogy az álmokban “beszél” hozzánk.
A Gyöngyéletben hat részen át Palya Beával beszélgetünk az élet örömeiről és kihívásairól, és közben persze szó esik szerelemről, szexualitásról, családról, szülőkről, munkáról is. Az első adásban arról volt szó, hogyan juthatunk el egy traumatikus krízistől az újjászületésig. A másodikban az öröklött mintákról beszélgettünk és a bennünk élő gyermekkel való kapcsolatunkról. A harmadikban a káros elvárásokkal való megküzdésen át a (női) barátságok dicséretéig jutottunk. A negyedikben az önelfogadás ereje és az érett párkapcsolat kulcsa került a fókuszba. Az ötödikben pedig az, miért a szex az önismereti technikák királya – vagy királynője. A Gyöngyélet teljes beszélgetéseit videón tudjátok megnézni előfizetéssel, a későbbiekben pedig podcast formájában egy rövidebb verziót tudtok meghallgatni ingyenesen.