Az Oscar-díj „előfutárának" is tekintett Golden Globe-díjakat idén 76. alkalommal adták át. A háromórás gálaest során a világhírű mozisztárok csodás ruhákban pompáztak és alig várták, hogy megkapják elismeréseiket. A díjátadó keretében a filmes és televíziós kategóriákban osztották ki a 25 legjobbnak járó díjat. Lássuk, 2019-ben milyen nagy pillanatokat tartogatott az esemény!

A Bohém Rapszódia nyerte el a legjobb drámai filmnek járó díjat

A 76. Golden Globe díjátadó a Freddy Mercury-film nagy estéje volt. Nemcsak a legjobb drámai filmnek járó elismerést zsebelte be, a főszerepért a csodás Rami Malek is átvehette első Golden Globe-ját. Semmi kétség, nagyszerű színészi alakítás volt!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bohemian Rhapsody (@bohemianrhapsodymovie) – Best Motion Picture – Drama. Photo by Paola Kudacki (@paolakudacki).

Golden Globes (@goldenglobes) által megosztott bejegyzés,

Lady Gaga a csúcson

A kiváló énekesnő tegnap este óta egy újabb Golden Globe-szobrocska büszke tulajdonosa, ugyanis a Csillag születik film betétdaláért, a Shallow című slágerért átvehette a legjobb betétdalnak járó díjat. A színészként is bizonyító művésznő egy csodálatos Valentino ruhában lépett a pódiumra, ami kísértetiesen hasonlít Judy Garland kék ruhájára az 1954-es Csillag születik filmből.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Star of the night @ladygaga is out of the Shallows and on the #GoldenGlobes Red Carpet!

Golden Globes (@goldenglobes) által megosztott bejegyzés,

A csodálatos Jeff Bridges

A többek között az Őrült szív és A nagy Lebowski című mozik sztárja ezen az estén átvehette a HFPA életműdíjat. Nemcsak a színészi pályafutását díjazták ezzel, hanem az egyéb jótékonysági tevékenységeit is. A színész 1983-ban alapította meg a gyermekéhezés ellen világszerte küzdő End Hunger Network szervezetet például.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jeff Bridges (@thejeffbridges) recipient of the 2019 Cecil B. deMille Award. Photo by Paola Kudacki (@paolakudacki)

Golden Globes (@goldenglobes) által megosztott bejegyzés,

Glenn Close nagyszerű beszéde

A korábban már többszörösen díjazott, ikonikus színésznő most a The Wife (A feleség) című filmben nyújtott alakításért kaparinthatta meg a legjobb drámai színésznő díját. Köszönőbeszédében a nők küzdelmeiről és álmaik eléréséről beszélt, és arról, hogy nagyon örül annak, hogy eljátszhatta ezt a szerepet, mivel a családjában mindig is nagy elnyomásban éltek a nők. Befejezésként megjegyezte: „Szeptemberben lesz 45 éve, hogy a pályán vagyok, és nem tudok elképzelni ennél csodálatosabb életet.”

Michael Douglas még mindig fantasztikus

A Golden Globe gálán a legjobb televíziós filmeket/sorozatokat is díjazzák. A vígjátékoknál a Netflix The Kaminsky Method című sorozata nyert, ami az egykoron sikeres, ma már tanárként dolgozó színészről szól. A főhőst Michael Douglas alakítja, aki briliáns játékáért a legjobb színésznek járó díjat hozhatta el.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Michael Douglas – Best Performance by an Actor in a Television Series – Musical or Comedy – The Kominsky Method. Photo by Paola Kudacki (@paolakudacki).

Golden Globes (@goldenglobes) által megosztott bejegyzés,

Összeállította: D. E.
Fotók: Instagram/goldenglobes

(marieclaire.com)