Mint a jó bor, a korral nemesedik… Hangzik az ismerős mondás. Méltósággal megöregedni, nincs is ennél szebb dolog. Michael Douglas édesapja, Kirk Douglas például december 9-én ünnepelte a 102-dik születésnapját. Nem ő az egyetlen, aki ilyen szép kort élt meg, cikkünkben azok előtt a hollywoodi hírességek előtt tisztelgünk, akik már betöltötték a kilencvenet is.

Doris Day, 94

Doris Day

Az énekesnőként és színésznőként is ismertté vált Doris szerint az életkor csak egy szám. „Az, hogy hogy érzed magad a bőrödben és, éled-e az életed sokkal fontosabb.”- jegyezte meg nemrégiben a híresség.

Dick Van Dyke, 92

Dick Van Dyke

Dick az 1964-ben bemutatott Mary Poppins filmben a mókás kéményseprőt alakította, a híres színész 92 évesen a mozi folytatásában, a Mary Poppins visszatér című filmben is feltűnik majd.

Angela Lansbury, 93

Angela Lansbury

A magyar nézőknek leginkább a Gyilkos sorok című sorozatból lehet ismerős a 93 éves színésznő, Angela Lansbury. Az Oscar-díjra jelölt brit színésznő, énekesnő munkásságának elismeréséül II. Erzsébet királynő 1994-ben a Brit Birodalom Rendje parancsnoki fokozatát adományozta. Azt kevesen tudják, hogy ő kölcsönözte az éneklő Mrs. Potts hangját az 1991-ben bemutatott A Szépség és a Szörnyetegben, sőt a Disney-film főcímdalának feléneklését is vállalta.

Carl Reiner, 96

Carl Reiner

A leginkább az Ocean’s filmekkel híressé vált színész hihetetlen karriert futott be a filmes szakmában. 17 díjra jelölték, 9 Emmy-díjjal jutalmazták és 11 másik díjat is átvehetett eddigi pályafutása során.

Betty White, 96

Betty White

A híres amerikai színésznő az 1930-as évek végén kezdte páratlanul hosszú színészi pályáját. A magyar közönség elsősorban az Öreglányok Rose Nylandjeként ismerhette meg, de számos nagy sikerű hollywoodi produkcióban játszott korábban, például a Már megint Te? című vígjátékban is.

Kirk Douglas, 102

Kirk Douglas

A 102 éves híresség kalandos életutat járt be. Egy Oroszországból a New York állambeli Amsterdamba bevándorolt, hétgyermekes család egyedüli fiaként jött a világra. Az Amerikai Színművészeti Akadémia elvégzése alatt több mint ötven különböző munkahelyen dolgozott, hogy előteremtse a tandíját. Színpadi pályafutásának beindulása után változtatta a nevét Kirk Douglasre. Michael Douglas édesapja 22 évvel ezelőtt stroke-ot szenvedett, amelynek következtében beszédkészsége csökkent. A több hónapig tartó beszéd-nyelvterápiás kezelés után a beszédkészsége visszajött és megírta a My Luck of Luck című könyvét, amely hasznos útmutató lehet azoknak a családoknak, ahol stroke-ban szenvedő beteg van. Isten éltesse a csodálatos színészt!

Szöveg: D. E.
Fotók: IMDb