Újabb dokumentumfilm készült az angol királyi családról, A világ királynője címmel

A II. Erzsébetet középpontba állító film többek között a királyi család legújabb tagjának, Meghan Markle-nek első tévés interjúját, és eddig még sosem látott felvételeket is tartalmaz. A legújabb alkotást a tervek szerint október 1-jén mutatják be Angliában, de később elérhető lesz angol nyelven a YouTube videómegosztó oldalon is.

A királynő évek óta először engedett újra kamerákat a palotába, hogy elmesélhesse, milyen fontos szerepet játszik és játszott mindig is a Nemzetközösség és az angol nép őfelsége életében. A filmben természetesen nagy szerepet kap az egész királyi család, beleértve az újdonsült hercegnét, Meghant, valamint bepillantást nyerhetünk az uralkodó mindennapjaiba is.

Íme, néhány érdekesség a filmről:

  1. A két részből álló dokumentumfilmet október elsején mutatják be Angliában az HBO csatornán. A későbbiekben a tervek szerint a film elérhető lesz a YouTube videómegosztó oldalon is angol nyelven.
  2. Az alkotást, amelynek központi témája II. Erzsébet szerepe a globális színpadon Matt Hill rendezte és Robert Hardman írta.
  3. Ugyanakkor a hatvanperces televíziós műsor azt is bemutatja, hogy hogyan fogja össze a családot a 92 éves uralkodó. Károly és Kamilla, Vilmos és Katalin, Anna hercegnő, Harry és Meghan is fontos szerepet kap majd a képkockákon.

4. Meghan például az egyik jelenetben újra szemügyre veszi a nagy napon viselt menyasszonyi ruháját. Amikor belép a szobába és megpillantja a Givenchy-kreációt, csillogó szemekkel csak ennyit kérdez: „Gyönyörű, igaz?” Közelebb lépve azonnal elkezdi megvizsgálni a ruhát és hamar kiderül, hogy a „valami kékjét” keresi. Egy pici kék szövetdarabot, amit a szoknya aljába varrtak be. „Valahol itt van. Egy aprócska kék anyagdarab. Ez volt a valami kékem. Abból a ruhából van, amit az első randinkon viseltem!” Íme a rövid részlet a filmből:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

We just love the idea of #MeghanMarkle’s “something blue” from her wedding day. 😍 Leave a 💙 if you do too. 📹: @itv

Royally Obsessed Podcast (@royallyobsessedpodcast) által megosztott bejegyzés,

5. A dokumentumfilmet egy éven át forgatták a Buckingham Palotában.

6. Amellett, hogy betekintést nyerünk a királynő életébe, az alkotásból megtudhatjuk, hogy Harry herceg milyen feladatokat lát el a Nemzetközösség Ifjúsági nagyköveteként, valamint egy olyan felvételt is láthatunk majd, ami a Buckingham Palota egyik zártkörű rendezvényén készült, amin Katalin és Beatrix hercegné is jelen volt.

 

Szöveg: D. E.

Nyitókép: Pinterest

(marieclaire.com)