Harry herceg szerte a világon nagy népszerűségnek örvend, ami nem véletlen: Károly herceg és Diana hercegné legkisebb fia nemcsak jó szívével és kedvességével, de játékos mosolyával is leveszi a lábáról minden rajongóját. Születésnapja alkalmából gyerekkori fotóival köszöntjük őt innen a távolból.

A hercegi név

Harry herceg nevét, akárcsak Vilmosét, Diana választotta. Károly Artúrnak és Albertnek szerette volna nevezni fiait, de végül a hercegné akarata érvényesült. A fiú teljes neve így Henrik Károly Albert Dávid brit királyi herceg lett.

Hírességek gyűrűjében

1997-ben Dél-Afrikába utazott apjával, Károllyal, ahol találkozott Nelson Mandelával és a Spice Girls csapatával is. Az eseményről jó pár fotó készült.

Kiváló katona

A hadseregben „Wales” kapitánynak hívták. Mivel brit hercegként nem rendelkezik vezetéknévvel, ezért annak a területnek a nevét használta, ami apja birtokában volt már akkor is. Sussex hercegének több rendfokozata és kitüntetése is van, amelyeket katonai évei során szerzett meg.

Hírek kizárva

Harry nem olvassa a róla szóló cikkeket, mivel – mint a legtöbben a királyi családban – nem igazán szereti az életével kapcsolatos híreket.

Művészi ambíciók

Az ifjú herceg földrajzot és művészettörténetet tanult, sőt Lesothóban, Dél-Afrikában töltött ideje alatt Elfelejtett Királyság címmel dokumentumfilmet is készített, amiben megörökítette a Mants’ase Gyermekotthonban tett látogatását is.

Segítségnyújtás és törődés

Gyerekkorában édesanyja, Diana elvitte őt és bátyját egy hajléktalanszállóra és kórházakba is annak reményében, hogy a fiúk megértik majd a segítségre szoruló emberek érzelmeit, bizonytalanságait, ennek fényében pedig reményeiket és álmaikat. Harrynek a mai napig szívügye a nehéz sorsúak segítése.

Romantikából (is) jeles

Meghan Markle-nek szánt eljegyzési gyűrűjét ő maga tervezte meg. Az ékszert sárga aranyból készíttette el, hiszen ez szerelme kedvence. Középen egy nagy gyémánt, mellette pedig két kisebb, Diana ékszerkollekciójából származó darab díszeleg. Harry számára nagyon fontos volt, hogy édesanyja „elkísérje” őt és választottját a közös életük során.

 

Összeállította: L. J.

Képek: Pinterest

(telegraph.co.uk)