A legjobb színészek és színésznők, akiknek szerintünk Golden Globe-díj járna

Lassan újra elkezdődik a filmes díjkiosztó gálák szezonja, tegnap például kihirdették a 2017-es Golden Globe-jelölteket. Közülük válogattuk ki a kedvenceinket, és összeállítottuk saját alternatív listánkat azokkal a színészekkel és színésznőkkel, akiknek átnyújtanánk a díjat.

Filmes kategóriák

Legjobb férfi főszereplő: Ryan Gosling, Kaliforniai álom

A Nők Lapja korábbi címlapsztárját a vígjáték kategóriában jelölték a legjobbnak járó díjra. Az elismerés pedig szerintünk nem is lehetne nála jobb helyen. Ryan Gosling ugyanis már számos műfajban és szerepben bizonyította tehetségét, ezúttal az Oscar-várományos musical, a Kaliforniai álom férfi főszereplőjeként alakít nagyot.

Legjobb női főszereplő (dráma): Natalie Portman, Jackie

Amióta a Jackie Kennedy életét feldolgozó film előzetese megjelent, mindenki Natalie Portman alakításáról áradozik. Nem is csoda, a színésznő ugyanis szívbemarkolóan jeleníti meg a történelem egyik legismertebb First Ladyjét, amihez kívülről-belülről nagy átalakulásokon kellett végigmennie. Ez pedig szerintünk nemcsak Golden Globe-ot, hanem egy újabb Oscart is hozhat Natalie Portmannek.

Legjobb férfi mellékszereplő: Aaron Taylor-Johnson, Éjszakai ragadozók

Az Éjszakai ragadozók elsöprő erejű film egy múltban lezárt szerelem újraéledéséről, sérelmekről és bosszúról. A hátborzongató thrillert az elmúlt évek legjobbjának emlegetik, a főszerepben pedig olyan színészeket láthatunk, mint Jake Gyllenhaal és Amy Adams, aki legutóbb az Érkezésben varázsolt el minket. Viszont még őket is lekörözi a csupán 26 éves Aaron Taylor-Johnson, aki egy bűnbanda tagjaként eddigi élete legjobb alakítását nyújtja.

Legjobb női mellékszereplő: Nicole Kidman, Lion

A Lion egy igaz történeten alapuló film, ami egy Indiából származó, örökbe adott fiúról szól, aki igazi szülei felkutatására indul. Nicole Kidman az alkotásban Saroo nevelőanyját játssza a tőle megszokott mélységgel, alakítását pedig két örökbefogadott gyermekének ajánlotta. A film januárban kerül a magyar mozikba, mi már nagyon várjuk!

Tévés kategóriák

Legjobb férfi főszereplő: Billy Bob Thornton, Goliath

A kegyvesztett ügyvédhez egy olyan eset kerül, ami miatt ismét visszanyerheti szakmai becsületét – vagy, ha azt nem is, legalább bosszút állhat az őt kizáró cégen. Nem csoda, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy sikert érjen el. Az ügyvéd szerepében a megnyerő Billy Bob Thorntont láthatjuk.

Legjobb női főszereplő: Sarah Jessica Parker, Válás

Sarah Jessica Parkert a Szex és New York óta nem láttuk tévés sorozat főszereplőjeként, ezért nagyon vártuk a Válást. És nem mellesleg azért is, mert Carrie Bradhsaw egykori megformálója ezúttal már nem az igazit keresi, hanem sokkal életszerűbb helyzetekben próbálja új alapokra helyezni az életét, ezzel pedig a Golden Globe szakmai zsűrijét is meggyőzte, akik vígjáték kategóriában jelölték a díjra.

Legjobb férfi mellékszereplő: John Travolta, American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy

Az O.J. Simpson-ügy a kilencvenes és kétezres évek egyik legnagyobb médiavisszhangját kiváltó büntetőpere volt, ami komoly kétségeket vetett fel az Egyesült Államok igazságügyi rendszerével kapcsolatban. Ezt az ügyet dolgozza fel hihetetlenül izgalmasan a krimisorozat, melyben O.J. Simpson egyik ügyvédjét John Travolta alakítja – szerintünk elsöprően.

Legjobb női mellékszereplő: Lena Heady, Trónok harca

A Trónok harca régóta az egyik kedvenc sorozatunk. Annak ellenére viszont, hogy nem szimpatizálunk Cersei Lannisterrel, mégis minden elismerésünk Lena Headyé, aki elképesztőt alakított az elmúlt évadokban. Kínozták, megalázták, végül feltámadt hamvaiból, bosszút állt és elfoglalta a Vastrónt – a színésznő pedig mindezt élete egyik a legszebb periódusában, állapotosan játszotta el.

A jelöltek teljes listáját a Variety cikkében találjátok.

Szöveg: F.R.

Fotó: Pinterest