Kvízünkben a legnépszerűbb magyar és külföldi romantikus filmek szerelmespárjaival kapcsolatban kérdezünk. Össze tudod párosítani a szerelmeseket a filmjeikkel?

Nagyon sokan szeretjük a romantikus filmeket, rajongásunknak pedig több oka van. Ezek a mozik az érzelmek széles skáláját jelenítik meg, így mindannyian jól tudunk hozzájuk kapcsolódni, akármilyen élethelyzetben is vagyunk. (Ennél jobban talán már csak a filmes kvízeket szeretjük!)

A romantikus filmek egyfajta eszképizmust is kínálnak: amikor ezeket nézzük, kicsit elmenekülhetünk a valóság elől. Sokan kedvelik ezeket az alkotásokat azért is, mert gyakran reményt és optimizmust csepegtetnek azokba, aki éppen partnerüket keresik: valahol talán rájuk is vár valaki, akit szenvedéllyel szerethetnek.

De mindennél jobban szeretjük a drámát és a szívfacsarodást: azokat a romantikus filmeket, ahol a szerelmesek végül mégsem lesznek egymáséi, mert ármány, halálos, esetleg egyszerű makacsság, vagy félreértés áll közéjük.

Patrick Swayze és Jennifer Grey egyik kedvenc romantikus filmünkben, a Dirty Dancingben (Fotó: Vestron/Getty Images)

Hát van valaki, aki ne lenne oda az Elfújta a szél zárójelenetéért? A legnépszerűbb romantikus filmek közt jócskán akad olyan, aminek a vége keserédes, vagy épp kifejezetten sötét: sem a Titanic, sem a Szerelmünk lapjai, sem az Elfújta a szél nem úgy ér véget, hogy a főhős és a főhősnő együtt vágtat el a naplementében, mégis imádjuk őket!

Viszont van, hogy kifejezetten jól esik néha olyan mozit is nézni, ahol a végén sok-sok akadályt legyőzve csupa öröm és boldogság vár a résztvevőkre.

Nők Lapja kvíz: Felismered idézet alapján a filmeket?

Nők Lapja-kvíz: A leghíresebb romantikus film párosok

Akár így, akár úgy ér véget kedvenc romantikus filmünk, szakértők szerint érdemes észben tartani, hogy a vásznon, tévénk vagy laptopunk képernyőjén látott események legtöbbször nem a valóságot tükrözik. Ha saját párkapcsolatunkkal kapcsolatban a filmek alapján irreális elvárásokat támasztunk, ha a filmek hatására azt hisszük, hogy az igazi szerelem mindig első látásra éri az embert, hogy abba kicsit bele kell halni, lehet, hogy csalódni fogunk a hétköznapok sokszor kevésbé temperamentumos, de nagyon is valódi egymásra találásaiban.

Mai filmes kvízünkben filmes szerelmespárokkal kapcsolatban kérdezünk. A szóban forgó filmek egy része eredeti forgatókönyv alapján készült, néhány könyvadaptáció, de mind olyan, hogy könnyes lesz tőle a szem.

Kvíz: Ismered a romantikus filmek párosait?

Kitalálod, melyik ismert, népszerű romantikus film főhősei a felsorolt párosok?

És ezeket a romantikus filmeket egytől-egyig láttad már?

Kiemelt kép: Getty Images