retro-filmek-szereploi-kviz

Kvíz: Tudod, hogy kik voltak a régi magyar filmek főszereplői?

Kedvenc hazai filmjeink listáját szerencsére a végtelenségig lehetne folytatni, így mai játékunkban olyan régi, illetve régebbi alkotásokat hoztunk el, amelyek leginkább közel állnak a szívünkhöz.
  • Bár a mai mozivilág is büszkélkedhet lenyűgöző alkotásokkal, a klasszikus filmek hangulatának nincs párja.
  • A régi filmeket nemcsak a nosztalgia, de a feltöltődés jegyében is üdítő visszanézni.
  • Kvízünkben 10 legendás magyar alkotást gyűjtöttünk csokorba – teszteld, hogy jól emlékszel-e a szereposztásra! 

Egy hosszú munkanap után hazaesünk, letelepedünk a kanapéra, majd a tévé távirányítója után nyúlunk. A tévécsatornák között ugrálva pedig ugyanaz fogad bennünket, ami a telefonunk kijelzőjén is: kicsiny országunk dilemmáiba és a nagyvilág híreibe botlunk. Nyomasztó néha, nem igaz?

Jól jöhet ilyenkor valami film, de az erőszak, a csihi-puhi, a száguldó sportautók, a világűrből érkező földönkívüliek, a vámpírok, a zombik, a sokadik szuperhősös film és a töménytelen mennyiségű CGI sem tűnik kifejezetten pihentetőnek.

Kinek a retró, kinek az új tetszik jobban, egy valami viszont biztos: a régi időkben olyan ikonikus alkotások születtek, melyekben egy mainál jóval lassabb világa képe bontakozik ki előttünk, és amelyeket nemcsak a nosztalgia, de a feltöltődés jegyében is üdítő visszanézni. Legyen szó a ’30-as vagy a ’90-es évek legendás alkotásairól, régi filmeket nézni olyan, mintha utazást tennénk a múlt azon szegletében, ahol még sosem jártunk, vagy amire ma már édes nosztalgiaként gondolunk.

Olykor neked is hiányoznak azok az évek, amikor még nem az internet határozta meg a mindennapjainkat? Ha épp olyan hangulatban vagyunk,

a jól elmesélt klasszikus történetek látványa sokkal kellemesebb lehet a fáradt elme számára,

mint a mai filmvilág fénysebes ütemben fejlődő technológiai újításai – melyek között kétségkívül akadnak lenyűgöző alkotások, ugyanakkor jó érzés néhanapján elkalandozni a múlt időtlen „egyszerűségébe” is, ahol a 20. századi filmművészet úttörő remekei a „kevesebb néha több” szellemében kínálnak felhőtlen kikapcsolódást.

Nők Lapja kvíz: Mennyire ismered a legendás filmek legendás ételeit?

Nők Lapja kvíz: régi magyar filmek főszereplői

A következő filmalkotások olyan klasszikusok, melyeknek sikerét még az évtizedek sem tudták elhalványítani – hála a mondanivalónak, a remek színészválasztásnak, a hamisítatlan magyar humornak és a szállóigévé avanzsálódott hangzatos mondatoknak (utóbbiról a linkre kattintva egy szórakoztató Nők Lapja kvízt is találsz). 

Mai Nők Lapja kvízünkben olyan 10 régi/régebbi magyar filmet idézünk fel, amiket bármikor szívesen újranéznénk. Készen állsz? Találd ki, hogy kik lehettek az alábbi Nők Lapja kvízben szereplő filmek színészei!

Kvíz: Tudod, hogy kik voltak a régi magyar filmek főszereplői?

film, mozi

Lássuk!

Nők Lapja kvíz: Jöhet még néhány emlékezetes filmes aranyköpés? Kattints a linkre, és már tesztelheted is a tudásodat!

Kiemelt kép: A felvétel a Volt egyszer egy család című film forgatásakor készült Latinovits Zoltánnal, Ruttkai Évával és Ernyey Béla színművészekkel (fotó: Fortepan / Révész György)
Tesztfotó: Getty Images

Szeretnél találkozni a Nők Lapja újságíróival és szakértőivel? Szeretettel várunk a Példakép Díj átadóján! Jegyek már kaphatók!

Nők Lapja Példakép Díj