A horoszkópod alapján megmondjuk, melyik romantikus filmet nézd Valentin-napon

Az asztrológia már nem csupán romantikus kapcsolatainkat képes előre megjósolni, de azt is, hogy a nagy ő megtalálása után (vagy keresése közben) melyik filmet néznénk szívesen a szerelmesek ünnepén. Filmajánlónkat kéretik nem véresen komolyan venni!

A filmipar ez idő tájt évről évre előrukkol valamilyen érzékekre ható, tematikus alkotással – idén Magic Mike táncol egy utolsót a moziszékbe süppedő publikumnak –, de akkor is találunk esti programnak valót, ha inkább régi kedvenceinkből válogatnánk az otthoni filmmaratonhoz. Az alábbiakban a horoszkópokat segítségül hívva nyújtunk filmes programajánlót, hogy nektek már egyszerűbb legyen a választás, és maradjon idő a romantikus főzőcskézésre is. 

Kos

A Kos jellemző attribútumai a függetlenség és az irányítani akarás, mely gyakran a távirányítóra is kiterjed, amikor partnere bizonytalan a filmválasztást illetően. Olykor nehéz kompromisszumot kötni ezzel a makacs önállósággal, ezért kedveli azokat a filmeket, melyek főszereplői megtapasztalták az ebből fakadó nehézségeket, és készek újabb önfelfedező utakra lépni. 

Megnézendő filmek: Ahol a szivárvány véget ér (További alternatívák: Nem kellesz eléggé, Két hét múlva örökké)

Bika 

A Bika értékeli az élet adta örömöket, legyenek azok kicsik vagy nagyok, és számára egy romantikus filmes este sem lehet teljes kényeztető vacsora nélkül. Kapcsolataiban szívesen teremt meghitt környezetet, hiszen szeret elköteleződni, hosszú távra tervezni, és a hullámvölgyektől sem riad vissza. Tudja, hogy a kapcsolatoknak időbe telhet, amíg megerősödnek és fejlődnek, épp ezért kedveli a lassú égésű szerelmi történeteket.

Megnézendő filmek: Vissza hozzád (További alternatívák: Az időutazó felesége, Szerelmünk lapjai)

Ikrek 

Az Ikrek számára a kommunikáció létfontosságú az élet minden területén, különösen a kapcsolatokban. Szórakoztató személyiség, akinek nem jelent problémát, hogy alkalmazkodjon a váratlan helyzetekhez, sőt mindig készen áll valami újat kipróbálni. Ha rászánta magát, nem fél kilépni a nagyvilágba, ráadásul szíve nyitott a romantikus, szép gesztusokra, és ezekben a filmekben bőséggel talál is ilyen pillanatokat.

Megnézendő filmek: Levelek Júliának (További alternatívák: Büszkeség és balítélet, Kate és Leopold)

Rák

Az empatikus, támogató, családcentrikus Rák szívesen tölti be környezetében a támasz szerepét, de olykor neki is szüksége van arra, hogy – az alábbi filmek főhőseihez hasonlóan – valaki őt helyezze a középpontba. Örök romantikusként a szelídebb, garantált happy enddel kecsegtető történeteket kedveli, ahol a szerelmespár a kezdeti nehézségek ellenére végül egymásra talál és boldogan él, amíg meg nem hal. 

Megnézendő filmek: Őrült, dilis szerelem (További alternatívák: 10 dolog amit utálok benned, Sztárom a párom)

Oroszlán 

Az Oroszlán szenvedélyes energiát visz mindenbe, amit csinál, és jól tudja, hogy a dráma az élet igazi fűszere. Szereti a kihívásokat, melyekkel meghaladhatja önmagát, és bebizonyíthatja, hogy többre hivatott. A naphoz hasonló intenzitással világítja be környezetét, melegséget hoz kapcsolataiba, mely néha heves vitákhoz, néha pedig filmbeillő finálékhoz vezet. 

Megnézendő filmek: Dirty Dancing– Rajongó vagy? Akkor van számodra egy jó kis kvízünk is! (További alternatívák: Oltári nő, Kaliforniai álom)

Szűz

A gyakorlatias Szűz mindig figyel a részletekre, és igyekszik azonnal megkeresni a probléma gyökerét, hogy minél előbb hatékony megoldást találjon a felmerülő kellemetlenségekre. Két lábbal áll a földön, és természetes vágya, hogy a körülmények ellenére is szervezett maradjon. Ez a higgadt tudatosság gyógyító energiákat hoz a kapcsolataiba, és csak még szívmelengetőbbé teszi a romantikus apróságokat. 

Megnézendő filmek: Holiday (További alternatívák: Az 50 első randi, Rögtönzött szerelem)

Mérleg 

Az elkötelezettség különösen fontos a Mérleg számára. Kapcsolataiban mindig maximálisan számíthatnak rá, gondoskodó, kedves, bizakodó, az új élményekben, tapasztalásokban is a harmóniát keresi. Előnyben részesíti a boldog befejezést és a jól bevált recepteken alapuló klasszikus szerelmi történeteket.

Megnézendő filmek: Időről időre (További alternatívák: Bazi nagy görög lagzi, Szeretném, ha szeretnél)

Skorpió 

A Skorpió a valóságban és a filmvásznon is az erőteljes energiák híve, és nem fél mélyebbre ásni, ha szerelemről van szó. Az igazságot, a mögöttes okokat keresi intenzív kapcsolódásaiban, szerelmi megnyilvánulásai pedig hasonló erővel ölelik körbe szíve választottját. Ha romantikus filmekről van szó, értékeli a nem szokványos szituációkat és a sötét, vagy épp meghittebb pillanatokat. 

Megnézendő filmek: Egy veszedelmes viszony (További alternatívák: Titanic, Mr. & Mrs. Smith)

Nyilas 

A Nyilas érzelmei, akárcsak az éjszakai égbolt, melyről oly szívesen írja verseit, kiterjedtek és mindig egy nagyobb jó érdekeit szolgálják. Pozitív, bizakodó, kalandvágyó, nyitott a fejlődésre, a tanulásra, az utazásra. Sokan álmodozónak tartják, de ő tudja, hogy a lehetőségek a szerelemben és az életben is korlátlanok, épp ezért szereti azokat a filmeket, melyek ezt az elképzelést erősítik benne.

Megnézendő filmek: Ízek, imák, szerelmek (További alternatívák: A herceg menyasszonya, Éjfélkor Párizsban)

Bak 

A Bak az a típusú józan szerelmes, aki még egy romantikus komédia közepette is képes rámutatni, a főszereplő mi mindent tehetett volna annak érdekében, hogy elkerülje a slamasztikát. Felelősségteljes, következetes és szorgalmas, ha céljai eléréséről van szó és addig dolgozik egy ötleten, amíg meg nem találja a módját, hogy valóra váltsa. Épp ezért szerelmi kapcsolataiban sem bánja, ha az élet olykor izgalmas akadályokat gördít a lába elé. 

Megnézendő filmek: Barátság extrákkal (További alternatívák: Mindenütt nő, Micsoda nő)

 

Vízöntő 

A Vízöntő a kapcsolatoknál és a szerelemnél is többre értékeli mások megsegítését, a nagyobb jó érdekében végzett munkát, épp ezért igyekszik magát olyanokkal körül venni, akik hozzá hasonlóan pozitív hatást szeretnének gyakorolni a világra. Kedvenc romantikus filmjei túlmutatnak a szokványos sztereotípiákon, sőt, valójában nem is tekinthetőek a klasszikus értelemben vett szerelmes történeteknek.

Megnézendő filmek: Kisasszonyok (További alternatívák: Mona Lisa mosolya, Igazából szerelem)

Halak 

Az álmodozó, érzékeny Halak fogékony az őt körülvevő világ energiáira, emiatt sok időt tölt belső érzelmei társaságában. Együttérzése, empátiája és spiritualitása a varázslatos történetekhez vonzza, melyek, mint ahogy az a mesében, természetesen boldog véget érnek. Számára a fantáziadús, szívmelengető filmek teszik igazán romantikussá a Valentin-napi (randi)estét.

Megnézendő filmek: Bűbáj (További alternatívák: Csillagpor, Átkozott boszorkák)

Kiemelt kép: Canva/noklapja.hu