Csempészd be a lakásba a tengert vagy a Balatont, és töltsd ki 11 kérdésből álló kvízünket, amiben kedvenc nyári filmjeinket gyűjtöttük csokorba!
  • A nyár nélkülözhetetlen eleme a vízpart, ami természetesen a legtöbb évszakot idéző filmből is visszaköszön ránk.
  • Egy jó nyári film a hőséget is segít átvészelni.
  • Kvízünkben olyan filmekkel találkozhatsz, melyeket főként az év legmelegebb időszakában szeretünk elővenni. 

Legyen szó sziklának csapódó hullámokról vagy puha homokról a talpunk alatt, a legtöbben egyetértünk abban, hogy a vízpartokon történő lófrálásnál keresve sem találhatnánk hangulatosabb elfoglaltságot az év legmelegebb időszakában. A strand a nyári romantika és az intimitás ikonikus helyszíne, amit a forgatókönyvírók is jól tudnak – nem véletlenül csattant el annyi filmbéli csók a naplementében.   

Sokak számára a nyár a vízpartoké, azonban ha valami miatt nincs alkalmunk időt tölteni a szabadban, vagy a rekkenő hőség elől menekülnénk a szobába,

ezek a filmek tökéletes kikapcsolódást jelenthetnek a nyári szabadnapokon.

Az olyan régi klasszikusok alatt, mint a Római vakáció, képzeletben mi is elnyalhatunk egy fagyit az olasz főváros hangulatos utcáin, a Napsütötte Toszkánában minket is meglegyinthet a dolce vita-életérzés, az Ízek, imák, szerelmekben Julia Roberts, a Vadonban pedig Reese Witherspoon vezet kézen fogva a világban, ha pedig a régi balatoni nyarak hangulatát idéznénk fel, nem kell sokat keresgélnünk a magyar filmalkotások között sem.

Nők Lapja kvíz: Tudod, hogy kik voltak a régi magyar filmek főszereplői?

Nők Lapja kvíz: Felismered kép alapján a nyári filmeket?

Könnyedség, izgalom, nosztalgia, kaland, humor, napsütés és szerelem – minden, ami egy igazán jó nyári filmnézéshez kell. Csempészd be a lakásba a trópusi életérzést, a delfineket vagy a Balatont, és töltsd ki 11 kérdésből álló Nők Lapja kvízünket, amiben olyan filmekről lesz szó, melyekkel leginkább nyáron szeretünk kikapcsolni.

Kvíz: Felismered kép alapján a nyári filmeket?

filmajanlo-tavasz

Készen állsz?

Nők Lapja kvízekből, filmekből és nosztalgiából sosem elég? Kattints tovább, és derítsd ki, hogy jól emlékszel-e a magyar retró sorozatokra!

Kiemelt kép: Getty Images
Tesztfotó: Getty Images, Bauer-Griffin/GC Images, Nők Lapja archívum, YouTube