Külföldi vagy magyar írónak köszönhetjük az alábbi klasszikus és kortárs regényeket? Ha te is falod a könyveket, mai Nők Lapja kvízünk sem foghat ki rajtad!

Általánosságban elmondható, hogy azok a meditatív tevékenységek csökkentik leghatékonyabban a stresszt, amelyek egyetlen feladat összpontosítására sarkallnak. Ilyen például az olvasás is, amire az okostelefonok rohanó világában igencsak nehéz időt szakítanunk manapság.

Tudjuk, hogy az olvasás számtalan előnnyel jár, és hiába szeretnénk többet foglalkozni vele, ritkán adatik meg hétköznaponként, hogy ráérősen elmerüljünk az irodalom világában.

De igazán nem kell nyomást éreznünk emiatt, hiszen aligha igényel komolyabb időzsonglőrködést, hogy legalább 5-10 percre kikapcsoljunk a hét legpörgősebb napjain.

olvasás, könyv

Ha időt szakítunk pár percnyi olvasásra, a stressz ellen is könnyedén felvértezhetjük magunkat (Fotó: Getty Images)

Persze nem érdemes elspórolni az időt egy jó könyvtől, de egy kicsi relaxálás mindenkinek kijár még a dolgos hétköznapokon is. Ha időszűkében vagy, de aznap sem szeretnél lemondani az általad kiszemelt regényről, jól jöhet, ha elsajátítod a gyors, de mégis értő olvasás egyszerű és nagyszerű praktikáit, amelyeket nagyon könnyen alkalmazhatsz metrón ülve, a vonatra várva, ebédszünet alatt vagy a reggeli kávé mellett!

A linkre kattintva mutatjuk, miként pörgetheted fel az olvasási sebességedet!

Nők Lapja kvíz: magyar vagy külföldi író regénye?

A magyar- és világirodalom (amiből nem egy Nők Lapja kvíz született már) olyan kiapadatlan forrás, amiből bármikor kedvünkre meríthetünk, ha rövidebb-hosszabb kikapcsolódásra vágynánk. Mai Nők Lapja kvízünkben csak annyi lesz a dolgod, hogy megtippeld, külföldi vagy magyar írónak köszönhetjük-e az alábbi klasszikus és kortárs remekműveket!  

 

Kvíz: Magyar vagy külföldi író regénye?

Könyvek könyvesbolt Unsplash

Vigyázz, kész, rajt!

Ha sosem elég az irodalomból, töltsd ki korábbi Nők Lapja kvízünket is, melyben a legnépszerűbb ifjúsági regényekkel kapcsolatos tudásodat tesztelheted!

Elindult a Nők Lapja Olvasósarok nevű kortárs könyvklubunk!

Kiemelt kép: Pexels
Tesztfotó: Unsplash