Macskafogó, magyar rajzfilm

Kvíz: Mennyit tudsz a régi magyar rajzfilmek zenéiről?

Neked is hiányoznak azok az esték, amikor Tévé Macival zártuk a napot? Töltsd ki kvízünket, és éld át újra a régi szép időket!

A rajzfilmek mindig is különleges helyet foglaltak el a szívünkben. A hétvégi matinéktól kezdve a hétköznap esti műsorokig számtalan meghatározó magyar alkotás szemtanúi lehettünk a ’70-es, ’80-as és ’90-es években. Bár azóta egy „kicsit” idősebbek lettünk, a klasszikus rajzfilmek iránti rajongásunk aligha változott valamit.

Ami nem is csoda, hiszen a magyar rajzfilmgyártás nemcsak jobbnál jobb történetekkel és szállóigékkel, de felejthetetlen dalszövegekkel és fülbemászó dallamokkal is megajándékozott minket. Sokan álmunkból felkelve is el tudnánk fütyülni a Magyar népmesék főcímzenéjét (apropó, jöhet erről egy Nők Lapja kvíz?), jól tudjuk, hogy kiről „beszél majd az utókor”, akadna néhány javaslatunk a „városbéli puhányoknak, nyavalyásoknak”, és egészen biztos, hogy a zeneszerzők nevére is lenne néhány jó tippünk.

Nők Lapja kvíz: felismered kép alapján a magyar meséket és rajzfilmeket?

Nők Lapja kvíz: mindent tudsz a régi magyar rajzfilmek zenéiről?

Szuper animációs filmekből és sorozatokból ma sincs hiány, de az igazán klasszikus, örök érvényű és egyedülálló humorral fűszerezett magyar alkotásoknak tényleg nincsen párja. Nem véletlenül fogadták nagy örömmel külföldön is a Macskafogót (az Egyesült Államokban és Kanadában is hatalmas sikere volt), a már említett Magyar népmeséket (közel 40 országban vetítettek már), sőt, még a Mézga családot (Németország, Kuba, Bulgária, Olaszország, Franciaország, Csehország, Szlovákia) is. 

Felnőtt fejjel sem tudsz ellenállni az igazán jó régi rajzfilmeknek? Nem is kell! Ha te is rajtuk nőttél fel, valószínűleg mai Nők Lapja kvízünk sem foghat ki rajtad. Vagy mégis? Lesznek becsapós kérdések is, vigyázz!

Kvíz: Mennyi mindent tudsz a régi magyar rajzfilmek zenéiről?

Lúdas Matyi, magyar rajzfilm

Nők Lapja kvíz: felismered a meséket dalszöveg alapján?

Kiemelt kép: Macskafogó (Pannonia Entertainment / Pannonia Entertainment)
Tesztfotók: Magyar Televízió; MOKÉP, YouTube