Hideg időben gyakori, hogy ízületi és izomfájdalmak korlátozzák a mozgást. De a mozgásszervi panaszok legjobb gyógymódja nem a pihenés, hanem a kíméletes torna. A fizikai aktivitástól javul a keringés, fokozódik az izmok vérellátása, beolajozódnak az ízületek, és csökken a fájdalom. Vegyük számba, milyen technikák, módszerek segíthetnek a mozgékonyság helyreállításában.

Bemelegítő mozgás

Nyújtózkodni jó! Már az ágyban, ébredés után érdemes nyújtózkodni, átmozgatni a váll és a csípő környéki izmokat, majd nap közben többször megismételni, amikor csak jólesik. Utána jöhet a bemelegítő torna, az egyszerű gyakorlatok végzése során javul az izmok vérellátása és rugalmassága, ezáltal csökken az izomsérülések, húzódások kockázata. Az ízületek terhelése közben fokozódik az ízületi nedv termelése, így az ízületek „olajozottan” mozoghatnak, csökkentve a porcsérülések kockázatát. A végtagok, a nyak, a váll, a törzs, a csípő átmozgatásával, nyújtásával javul a mozgáskoordináció, jól indul a nap.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .