fiatal pár főz

Jó, de mi legyen az ebéd? Heti menü: 04. 21. – 04. 27.

Finomságok friss zöldekkel, eperrel az e heti menü listájában.

Van otthon ez is-az is, az ember mégse tudja, mit is kéne főzni. Ismerős, ugye? Mintha mindig ugyanaz a néhány étel lenne műsoron. A többiek pedig hiába unják épp úgy, mint te, semmilyen jobb ötlettel nem állnak elő. Most jövünk mi!

Íme, egy egyszerű és szezonális ételekből álló lista, amiben mindenki talál kedvére valót! Hát még az, aki hozzám hasonlóan neki nem állna kétszer főzni egy nap, és biztosan nem főz hétköznap levest – és másodikat sem. Nekik több mint egy hétre elég lehet az inspiráció!

Figyelem: recepteket most csak a linkek alatt közlünk, a lényeg a közös ötletelés, és hogy rászokjunk a tervezésre, amivel kapcsolatban korábban már adtunk ötleteket.
Na de lássuk végre az e heti ajánlatot!

Hétfő:

  • reggeli: húsvéti reggeli, sonka, tojás
  • ebéd: eperkrémleves, töltött csirke
  • vacsora: házi körözött, zöldségek

Kedd:

  • reggeli: kalácsfelfújt
  • ebéd: paradicsomleves, sonkás tészta
  • vacsora: karalábéfőzelék

Szerda:

  • reggeli: tonhalas tojáskrém, pirítós, zöldségek
  • ebéd: medvehagymakrémleves, virslipörkölt
  • vacsora: riszkoch eperműrtással
heti-menu-04-21-04-27

Az olcsó, de mégis finom heti menü kulcsa a tervezésben rejlik! (Fotó: Getty Images)

Csütörtök:

  • reggeli: melegszedvics
  • ebéd: zöldborsóleves, tojáspörkölt
  • vacsora: svéd gombasaláta

Péntek:

  • reggeli: sajtos omlett
  • ebéd: citromos-csirkés karalábéleves, darás tészta lekvárral
  • vacsora: sült virsli mustárral

Szombat:

  • reggeli: fahéjas-almás zabkása
  • ebéd: gulyásleves, túrógombóc
  • vacsora: tojásos nokedli

Vasárnap:

  • reggeli: nudli kompóttal
  • ebéd: húsleves, rántott csirkememell rizibizivel
  • vacsora: majonézes-tormás burgonyasaláta

Jó étvágyat kívánunk mindenkinek!

Kapcsolódó: A korábbi heti menük ide kattintva érhetők el

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó