életmódváltó podcast 2024 mozgás

A jövőnket alapozzuk meg a rendszeres mozgással – Szakértőink válaszolnak

Videós beszélgetés dr. Pácz Alexandra kardiológus, belgyógyász szakorvossal és Kádár-Papp Nóra edzővel.

Lerágott csontnak tűnik, de mi mégis igyekszünk minden alkalmat megragadni, amikor felhívhatjuk a figyelmet a rendszeres mozgás fontosságára. Hisszük ugyanis, hogy nem lehetetlen beépíteni a mindennapos rohanásba, ahogyan azt is, hogy előbb-utóbb mindenki meg tudja találni azt a sportolási formát, amit szívesen és lelkesedéssel végez.

Tippekért, motivációért pedig szakértőinkhez fordulunk, akik nem csupán beszélnek róla, hanem rendszeresen csinálják is: Dr. Pácz Alexandra belgyógyász, kardiológus a Budai Magánorvosi Centrum szakértője, aki a Budai Egészséges Életmód központ szakmai vezetője is, Kádár-Papp Nóra pedig a Gyerünk, anyukám! mozgalom megálmodója, edzője.

„Azért kell most rendszeresen guggolásokat végezni, hogy harminc év múlva könnyedén fel tudjunk állni a kanapéról. Azért csináljunk dead lifteket, hogy hetvenévesen gond nélkül fel tudjuk venni a távirányítót, ha leesik a földre” – a doktornő felhívja a figyelmünket arra, hogy a rendszeres testmozgással tulajdonképpen a jövőnket, az egészségünket alapozzuk meg. Kádár-Papp Nóri pedig arra biztat, hogy ne adjuk fel könnyen, ne engedjük el egy-egy nehezebb időszak után a mozgást. Mindegy, mennyi időt hagytunk ki, mindig újra lehet és újra kell is kezdeni.

A részletekért, inspiráló mondatokért, illetve konkrét tanácsokért hallgassátok, nézzétek meg videónkat!

Reméljük, az idei programunk is kellő motivációval bír majd sok olvasónk számára – kövessétek figyelemmel Életmódváltó oldalunkat, ahol rengeteg hasznos cikket, tippet és videót találhattok majd május hónap folyamán. Tartsatok velünk!