archív
Szénhidrátcsökkentett mézeskalács keksz, a diétabarát ünnepi édesség
A 160 grammos diéta a gyakorlatban annyit jelent, hogy naponta 160 grammnyi szénhidrátot ehetünk, általában a következő elosztásban: reggeli 30, tízórai és uzsonna 20-20, ebéd 50, vacsora 40 gramm. Az alábbi desszertnél a hozzávalók mellett feltüntettük a mézeskalács szénhidráttartalmát is, amely általános érték, különféle gyártók termékei esetén eltérő lehet. Ajánlott mindig végigböngészni a terméken feltüntetett tápanyagtáblázatot, és annak alapján számolni, így egyszerűbbé válik az egyes hozzávalók cseréje is. Recept a Nők Lapja Konyha archívumából.
Nők Lapja Konyha1 perc
Egyszerű és különleges fogás a húsos-tökös „bejgli”
Valami igazán különlegessel szeretné meglepni a családot? Nem kell tovább keresgélni, ezzel a "bejglivel" biztos, hogy mindenkit elvarázsol! Az elkészítése pedig sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Tobai Róbert receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.
Nők Lapja Konyha1 perc
1990: Rossz gyerekek? – Schäffer Erzsébet sorai állami gondozott gyerekekről
Emlékeznek talán: néhány hete, január közepén egy szolnoki iskola tanítói és tanárai petíciót nyújtottak be, miszerint nem hajlandók tanítani a rossz magaviseletű, gyerekvárosi (állami gondozott) gyerekeket. Magam is felkaptam a fejem. Hogyan?
Schäffer Erzsébet5 perc
Egészséges és laktató a pestós csirkemellel töltött édesburgonya
Kiadós, egészséges és persze finom alapanyag az édesburgonya, érdemes „feltenni” a család étlapjára, hiszen sokféleképpen felhasználható, köretként és főételként is tökéletes. Recept a Nők Lapja Konyha archívumából.
Nők Lapja Konyha1 perc
Gombás, szalonnás, karfiolkrémes spagetti, a villámgyors finomság
Hernyák Tomi gyorsan összedobható tésztákat készített őszi zöldségek felhasználásával. Ha valaki olyan szerencsés, hogy finom erdei gombát talál, természetesen helyettesítheti vele a csiperkét. Recept a Nők Lapja Konyha archívumából.
Nők Lapja Konyha1 perc
Csípős paradicsomos, paprikás csirkeragu a fázós napokra
A hűvös napokon azonnal átmelegíti az embert egy-egy csípős étel, Vrábel Kriszta megmutatja, hogy milyen sokoldalúan felhasználható néhány friss csilipaprika vagy egy kis csilipehely. Recept a Nők Lapja Konyha archívumából.
Nők Lapja Konyha1 perc