A jólét vonzása – A pénzügyi manifesztáció 9 lépése

Vannak, akik szerint csak akarni kell és jöhet a pénzszüret!
  • A manifesztáció vagy tudatos teremtés elméletében világszerte milliók hisznek.
  • A manifesztáció elmélete szerint a gondolatnak a szó szoros értelmében teremtő ereje van. 
  • Sokak szerint pénzügyi manifesztációval akár anyagi bőséget is teremthetünk magunknak.

Nehéz idők járnak, egyre többen tapasztalják, hogy amit keresnek, az alig elég valamire, és hiába dolgozik egyre többet és többet az ember, mindez csak arra jó, hogy lassítani tudja az életszínvonala csökkenését.

Ha te is így érzel, elképzelhető, hogy sokfelé próbálkoztál már, hogy fordíts a dolgok menetén. Költségeket faragtál, mellékállást vállaltál, vagy minden eddiginél alaposabban megnézted, mire adsz ki pénzt? És még így se állnak valami jól a csillagok?

Ebben a lelkiállapotban az ember hajlamos hitelt adni olyasminek, amit könnyebb időkben a világ minden kincséért se hinne el. Ahogy a nagybeteg is kapaszkodik az utolsó, gyógyulást ígérő szalmaszálba, úgy kap a tönk szélén álló hitetlen ember minden olyan lehetőség után, ami a felemelkedést kínál.

Mi az a manifesztáció?

A manifesztáció egy a sokféle, ilyenkor kínálkozó lehetőség közül: hívei úgy vélik, megfelelő gondolati programozással nemcsak egészségesebbek, sikeresebek, de gazdagabbak is lehetünk. A manifesztáció hátterében általában az a hit áll, hogy az egyén gondolatai és energiái befolyásolják a külső világot, és hogy az egyén szándéka és cselekedetei segíthetnek megteremteni az általa kívánt valóságot.

A manifesztációhoz gyakran kapcsolódnak spirituális gyakorlatok és más, személyiséget fejlesztő technikák is, melyek állítólag még közelebb visznek céljaink eléréséhez.

Ha te is úgy vagy vele, mint mi: azaz hiszel is, meg nem is az ilyesminek, de ártani nem használ alapon megnéznéd, mégis mi ez, most figyelj! A pénzügyi manifesztáció legfontosabb módszereit mutatjuk. 

Pénzügyi manifesztáció és képzelet

A manifesztáció hívei szerint a vizualizáció a pénz bevonzásának egyik leghatékonyabb eszköze. Ők azt mondják, hogy ha minden nap időt szánunk arra, hogy elképzeljük, milyen is lesz majd, amikor elértük összes pénzügyi célunkat, azzal bizony magunkhoz édesgethetjük a vagyont.

A vizualizáció – mondják – annál hatásosabb, minél élénkebben képzelünk el valamit, ezért fontos, hogy a lehető legplasztikusabban fessük magunk elé a pénzzel megvenni kívánt élményeket, a bennünket majdan körülvevő gazdagságot és bőséget. A krőzus szerepében: mi.

Pénzügyi manifesztáció és hála

A hála állítólag szintén kulcsfontosságú eleme a pénzügyi manifesztációnak. Ha rendszeresen kifejezzük a hálánkat azért, amink most van, pozitív energiaáramlást hozunk létre, a különféle hálagyakorlatok pedig a hiányról a bőségre helyezik át a fókuszt, ezáltal is gazdagságot csalogatva az életünkbe.

A pénzügyi manifesztáció mesterei javasolják, tedd szokásoddá, hogy leírod vagy szóban elsorolod azokat a dolgokat, amelyekért hálás vagy, még akkor is, ha ez „csak” annyi, hogy fedél van a fejed felett, vagy finom étel van a családi asztalon.

penzugyi-manifesztacio

Megbecsülte a kicsit, most örülhet a nagynak (Fotó: Getty Images)

Pénzügyi manifesztáció és megerősítés

A megerősítések olyan pozitív kijelentések, amelyek állítólag átprogramozzák a tudatalattit és összehangolhatják azt a kívánt pénzügyi valósággal. Ha szeretnéd, hogy pénz álljon a házhoz, és hiszel a pénzügyi manifesztációban, fogalmazz meg olyan megerősítéseket, amelyek tükrözik pénzügyi céljaidat, és ismételd el őket naponta többször.

A pénzzel kapcsolatos negatív vagy korlátozó gondolatokat cseréld le pozitív és erőt adó mondatokra!

A „Korlátlan gazdagságot vonzok az életembe”, vagy „A pénz könnyedén és bőségesen áramlik hozzám” fordulatok állítólag sokaknál beváltak. Kombináld a megerősítéseket pozitív gondolkodással, hogy egész hozzáállásodat át tudd programozni. 

Pénzügyi manifesztáció és cselekvés

A pénzügyi manifesztáció a guruk szerint sem csak a pozitív gondolkodásról szól, hanem cselekvést is igényel. Határozd meg azokat a lépéseket, amelyeket megtehetsz a pénzügyi céljaid elérése érdekében, és következetesen haladj végig az oda vezető úton. Ez lehet egy vállalkozás beindítása, új befektetés, vagy olyan új készségek elsajátítása is, amelyek kelendőbbé tesznek a munkaerőpiacon.

A pozitív gondolatok és az ihletett cselekvés összekapcsolásával lendületet kaphatsz, és olyan lehetőségeket vonzhatsz be, amelyek összhangban vannak pénzügyi vágyaiddal – mondják legalábbis a legnagyobb pénzmágnesek.

Pénzügyi manifesztáció és blokkok

Tény, hogy gyakran hordozunk korlátozó hiedelmeket és negatív érzelmeket a pénzzel kapcsolatban, és lehet, hogy ezek akadályozzák a gazdagság bevonzását. Ha rád is jellemző a pénzzel kapcsolatos negatívkodás, szánj időt arra, hogy azonosítsd és feloldd ezeket a pénzblokkokat.

Gondolkodj el az olyan hiedelmeken, mint például „Pénzt keresni nehéz”, vagy „Nem érdemlem meg, hogy gazdag legyek”, és nyomban kérdőjelezd meg őket. Ha egyedül nehezen megy ezeknek a korlátozó hiedelmeknek a feloldása, érdemes lehet pszichológussal is a nyomába eredni, mikor és miért vertek gyökeret benned ezek a gondolatok. 

Pénzügyi manifesztáció és terv

A pénz hatékony bevonzásához állítólag fontos, hogy legyen egy világos pénzügyi terved. Határozz meg konkrét pénzügyi célokat, készíts költségvetést, és kövesd nyomon a bevételeidet és kiadásaidat is. Egy jól meghatározott terv egyértelműsít és fókuszt ad, és segít abban, hogy megalapozott döntéseket hozz, amelyek összhangban vannak pénzügyi törekvéseiddel.

Rendszeresen vizsgáld felül, és szükség szerint módosítsd a tervet, továbbá ne felejtsd el megünnepelni a mérföldköveket sem.

Pénzügyi manifesztáció és környezet

Az emberek, az élmények és a környezet, mellyel körülvesszük magunkat, nagyban befolyásolják manifesztációs lehetőségeinket. A vonzásguruk azt javasolják, hogy vedd körül magad olyan személyekkel, akik támogatják pénzügyi céljaidat, és arra inspirálnak, hogy nagyot merj álmodni.

Vegyél részt a gazdagságteremtéssel és a személyes fejlődéssel kapcsolatos eseményeken is ha igazi pénzmágnessé szeretnél válni.

penzugyi-manifesztacio

Na végre, megjött a pénzeső (Fotó: Getty Images)

Pénzügyi tudatosság és mindfullness

A mindfulness és a meditáció gyakorlása fokozhatja a pénz bevonzásának képességét azáltal, hogy a jelen pillanatra irányítja a figyelmet. Minden nap szánj időt arra, hogy elcsendesítsd az elmédet és a légzésedre koncentrálj: gondolj ilyenkor a bőségre és az anyagi jólétre.

A tudatosság és a meditáció segít csökkenteni a stresszt, növeli a tisztánlátást és javítja az általános jóllétet is, ami termékeny talajt teremt a pénz manifesztálásához.

Pénzügyi manifesztáció és szakértők

Ha kihívást jelent neked a pénz bevonzása, a manifesztáció hívei szerint nemcsak pénzügyi szakemberekhez érdemes fordulnod, de olyan coachokkal is érdemes konzultálnod, akik már előtted járnak és segítenek jobban elsajátítani a bevonzós technikákat. 

Azért csak óvatosan!

Nos, mit gondolsz, nálad működhet az ilyesmi? Tény, hogy milliók esküsznek ezeknek a módszereknek a hatásosságára, viszont érdemes megnézni azt is, hogyan élnek és mekkora anyagi bőséget teremtettek maguknak a legnagyobb bevonzók.

Vannak, akik komoly vagyonra tettek szert, de inkább azzal, hogy könyveket írtak a pénzügyi manifesztáció témakörében, vagy azzal, hogy másoknak tartottak előadást a témában. Azok a földi halandók viszont, akik egyszerűen mindennél jobban hittek a manifesztáció erejében inkább kiszúrtak magukkal: sokszor annyira hittek a dologban, hogy a legegyszerűbb gyakorlati lépéseket sem tették meg az anyagi fellendülés felé, vagy egészen kockázatos pénzügyi manőverekre ragadtatták magukat.

Ha ránk hallgatsz, pénzügyekben inkább a takarékosságra, a tudatos tervezésére és az edukációra helyezd a hangsúlyt, a bőségről szőtt álmokból pedig inkább meríts motivációt, és ne az instant gazdagságban reménykedj! 

Érdekel, 2024-ben mi a gazdagság titka azok szerint, akik hivatásszerűen foglalkoznak a pénzzel? Ebből a cikkből kiderül!

Kiemelt kép: Getty Images