A pénzt, vagyont az emberek többsége a könnyű, gondtalan, örömteli élettel azonosítja. Márpedig ki ne vágyna erre?! De vajon jómódúak csakis születés révén vagy szerencsés sors által lehetünk – vagy van arra lehetőség, hogy mágikus úton anyagi boldogulást kérjük az univerzumtól? Nos, a válasz: igen.

pezsgő

Az ókoriak állították: igenis bevonzhatjuk életünkbe a jólétet. Léteznek olyan módszerek, technikák, amelyek segítségével anyagi javakat vonzhatunk az életünkbe. Természetesen ezalatt nem azt kell érteni, hogy egyszerűen elvégzünk egy varázslatot, és onnantól kezdve máris ömlik a pénz a zsebünkbe, a bankszámlánkra. Akik ilyesmit ígérnek, azok inkább lejáratják a valódi spiritualitást. Az ősi kultúrákban nem is erről szóltak az úgynevezett bőségvarázslatok – hanem arról, hogy saját tudati energiáink használatával hogyan boldogulhatunk jobban a földi életben. Mindig hangsúlyozták: a mágikus praktikák önmagunkban nem sokat érnek, kizárólag akkor járunk sikerrel, ha ezek mellett gondolkodásunkat, világképünket is áthangoljuk „gazdag üzemmódra”.

Változtasson a gondolkodásmódján!

Ha tehát pénzre, anyagi boldogulásra vágyunk, az első számú teendőnk: változtassuk meg a gondolkodásmódunkat! Amennyiben ugyanis eddig e téren nem jártunk sikerrel, a külső körülményeken kívül az okot főleg magunkban kell keresni. Hihetetlenül hangozhat, de valójában tényleg az lesz gazdag, jómódú, aki egyszerűen az akar lenni.

Szinte halljuk az Olvasó felkiáltását: „de hát ki ne akarna az lenni?!” Van olyan ember a világon, aki ne örülne annak, ha nem kellene hó végén kuporgatnia, megvonnia magától és szeretteitől azokat az örömforrásokat, amelyeket csakis pénzen lehet megszerezni? Van olyan, aki nem szeretne ízléses, kényelmes lakásban élni, tetszetős ruhákat viselni, gyors autón közlekedni, bejárva a világot, szebbnél szebb országokat, tájakat megismerni – vagy csak egyszerűen érezni a pénz nyújtotta biztonságot?!

Az anyagi javakra ugyanis az emberek főleg a biztonság miatt vágynak: a szegénység állandó félelemmel, kiszolgáltatottságérzettel tölti el legtöbbünket, hiszen civilizációnkban minden pénzbe kerül. Sajnos valóban kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy saját vagy szeretteink élete, egészsége is ezen múlhat.

Akkor hát mit tehetünk spirituális úton? Az első számú tanács, mint említettük: gondolkodásunk áthangolása arra, hogy bevonzhassuk az anyagi jólétet. Ez pedig azt jelenti, amit a modern pszichológia is ismer, méghozzá „Tégy úgy, mintha-módszer” néven – illetve némileg tréfásan ahhoz a szóláshoz lehetne a módszert hasonlítani, mely úgy hangzik: ha Rómában akarsz élni, viselkedj úgy, mint a rómaiak. Ennek analógiájára: ha jómódú akarsz lenni, gondolkodj és viselkedj úgy, mint a jómódúak.

A cikk befejezéséhez lapozzátok fel a Nők Lapja Ezotéria 2015/5. lapszámát!

Szöveg: Magyar Diána

Fotó: Thinkstock