Igaz történetek, amelyek arról árulkodnak, hogy egy szakítás még nem jelenti a kapcsolat végét.

„Jobb a régivel egy új, mint egy újjal a régi” – tartja a közmondás, amely arra utal, hogy inkább tartsunk ki a választott mellett, és dolgozzunk azon, hogy megújítsuk a rosszul működő kapcsolatot, minthogy belevágjunk egy új párkapcsolatba, amelyben a régi hibákat újra elkövetjük. Egy másik szállóige szerint viszont „felmelegítve csak a töltött káposzta jó”. De egy nő és férfi közötti kapcsolat nem egyenlő egy töltött káposztával. Sosem érdemes alábecsülni az újrakezdő párokat, akik képesek felülemelkedni a kapcsolati nehézségeken, és akik hajlandóak áldozni arra, hogy megjavítsák azt, ami tönkrement. Elnézve a válási statisztikát, ez ma különösen nagy szó.

Magyarországon 2022-ben 63.967 házasságkötésből 17.695 végződött válással. (Ez a szám ezerrel kevesebb, mint 2021-ben volt, amikor a COVID alatt sorra adták be a válókeresetet a házaspárok.) Az már más kérdés, hogy az elváltak között mennyi pár van, akik újrakezdenék a kapcsolatot – erről sajnos nem vezetnek statisztikát, pedig érdemes lenne. Az újrakezdés mindenkor örök kérdés volt, legyen szó rólunk, magyar nőkről és férfiakról vagy sztárokról. Az alábbi öt híres pár mindegyike bebizonyította, hogy hisznek az újrakezdésben, sőt, ha nincsen törés a kapcsolatukban, talán sosem ismerik fel, hogy mennyire fontos számukra a szerelmük.

Chrissy Teigen és John Legend

Az amerikai sztárpár a zenész klipforgatásán ismerte meg egymást 2006-ban. Szerelem volt első látásra, amelyet 2013-ban esküvel is megerősítettek, ma négy gyermeket nevelnek. De a kapcsolatuk nem volt mentes a nehézségektől, a házasság negyedik évében a férfi elhatározta, hogy beadja a válókeresetet. Chrissy és John egy napot töltöttek külön, majd megegyeztek, hogy bár nem válnak el, fontolóra veszik a közös jövőt.

Chrissy Teigen és John Legend több, mint tíz év házasság után is rajonganak egymásért (Fotó: Matt Winkelmeyer/ Getty Images)

Évekbe telt, mire újra teljes bizonyossággal mondták, hogy életük végéig kitartanak egymás mellett. „Amikor végre rájössz, hogy a kapcsolat nemcsak arról szól, hogy te mennyi örömöt és élvezetet tudsz kivenni belőle, hanem neked is felelősséged van benne, és el kell kötelezned magad a másik mellett, az óriási fejlődés. És ez részben csak idő kérdése” – mondta a férfi tizedik házassági évfordulójuk alkalmából.

Pink és Carey Hart

Az énekesnő és motocross versenyző 2001-ben találkoztak először egy sportrendezvényen, és néhány randi után kijelentették, hogy egy párt alkotnak. 2003-ban már attól volt híres az amerikai sajtó, hogy véget ért Pink és Carey Hart kapcsolata. Mindenkit meglepett, amikor 2004-ban újra randizni kezdtek, majd két éven belül kimondták a boldogító igent.

Hamarosan újabb mélyponthoz érkezett a kapcsolatuk, és két év házasság után elváltak egymástól.

Majd a második szakítás után ismét randizni kezdtek, és láss csodát, újra kezdték a házasságot. Két év sem kellett, hogy ismét Pink és Carey Hart szerelmétől legyen hangos a sajtó, ezennel viszont szerelmük gyümölcséről szólt mindent. 2011-ben megszületett első lányuk, majd 2016-ban világra jött a második lányuk is.

Pink és Carey Hart másodjára is újrakezdték a kapcsolatot (Fotó: Alberto E. Rodriguez/ Getty Images)

A sztárpár ma elválaszthatatlan, és erősebb, mint valaha. Elmondásuk szerint ebben óriási szerepe volt a párterápiának is. „Úgy gondolom, egy párnak, ha hosszú ideje együtt vannak, könnyen elbeszélnek egymás mellett – nyilatkozta Pink a párterápia kapcsán, majd hozzátette, ha nincsen a párterapeuta, aki segít, hogy jobban megértsék egymást, valószínűleg nem lennénk együtt.

Kate Middleton és Vilmos herceg

A fiatalok 2001-ben ismerték meg egymást a skóciai St. Andrews egyetemen, 19 évesek voltak, és jókora meglepetést okozott, hogy a herceg egy polgári családból származó lánynak udvarol. Egy évig randiztak, de a britek már arról beszéltek, hogy hamarosan sor kerül egy újabb királyi esküvőre. Eljegyzés helyett azonban a szakítás híre járta be a világot. Vilmos lépett ki a kapcsolatból, amelyet Kate hercegnőhöz méltó módon nemes egyszerűséggel tudomásul vett, és egy percig sem könyörgött Vilmosnak – ki tudja, talán a lányban mindig is élt egy igazi hercegnő? 2002-ben találkoztak újra, és a herceg emlékezete alapján Kate olyan gyönyörű volt, hogy tudta, nem veszítheti el többé.

Vilmos herceg szakított Kate Middletonnal az egyetem után (Fotó: Chris Jackson/ Getty Images)

A lánykérést azért nem siette el, csak kilenc év múlva keltek egybe, 2011 tavaszán. A válásnak még csak a pletykája sem terjed el az elmúlt több, mint tizenegy évben. Nem titok, hogy a házasság első éveiben a hercegnek és a hercegnének is párterápiára volt szükség, hogy megerősödjön a kapcsolatuk.

Jessica Biel és Justin Timberlake

A színésznő és az énekes régóta egy baráti társaságba tartoztak, de csak Justin első válása után kerültek szorosabb kapcsolatba, történetesen egy 2007-es síelés alkalmával. Hazatérve már egy párként jelentek meg a nyilvánosság előtt, ezzel ők lettek Amerika új rajongott sztárpárja, egészen a 2011-es szakításig, amikor közös megállapodással pontot tettek a kapcsolat végére. Mint mondták, egyszerűen nem működött, de hamarosan kiderült, hogy külön sem jó, és hat hónap múlva ismét egy párt alkottak.

Justin Timberlake és Jessica Biel kapcsolata az újrakezdés óta töretlen. (Fotó: Todd Williamson/ Getty Images)

Fél év külön töltött idő kellett ahhoz, hogy felismerjék, nem tudnak egymás nélkül élni. Egy éven belül összeházasodtak. A tízéves házassági évfordulót tavaly októberben ünnepelték. Nemrég pedig Justin arról beszélt, hogy napról napra jobban szereti feleségét. „Akár a kanapén fekszik, akár az edzőteremben van, akár egy eseményre készül, vagy éppen fenékbe billent, mindig csodálatos, minden nappal egyre inkább.”

Jennifer Lopez és Ben Affleck

Jennifer és Ben a Gengszter románc című film forgatásain ismerkedtek meg 2001-ban, a cselekmény szerint egy párt alkottak, és mire megjelent a film, már a való életben is egy pár voltak. Ben 2003-ban kérte meg Jennifer kezét, és még ebben az évben összeházasodtak. Egy év sem kellett, hogy beadják a válópert, a férfi pedig minden kétséget felülírva határozottan nyilatkozott a szakításról, sőt

két éven belül elvette Jen Garner színésznőt, míg Jennifer Marc Anthony énekes oldalán tűnt fel, akivel az évek alatt két gyermeke született.

De egyik új kapcsolat sem vált be, mindketten tovább próbálkoztak – másokkal. Bennek csaknem három komoly kapcsolata volt, köztük egy házasság, Jennifernek szintén ugyanígy.

Jennifer Lopez és Ben Affleck 19 év után kezdték újra, ma ugyanúgy szeretik egymást, mint az első időszakban (Fotó: Rodin Eckenroth/ Getty Images)

19 év múlva találkoztak újra egyedülálló állapotban, ami nem tartott túl sokáig. Ezzel bebizonyították, hogy közel két évtized után is felmelegíthető az a bizonyos káposzta. „Egy szombat este fél térdre ereszkedett, miközben én habfürdőztem. Teljesen meglepett, egyszerre mosolyogtam és sírtam, hogy 20 év után ez újra megtörténik” – emlékezett vissza Jennifer a második eljegyzésre, amelyet Bennel kötött.

Érdekel, hogyan működik a párterápia? Sosem késő elkezdeni!

Kiemelt kép: Getty Images / Canva