Hangolódj ránk! Szakítás és újrakezdés az e heti Nők Lapjában

Szakítás és újrakezdés, szuperélelmiszerek, Cindy Crawford, ABBA, Srí Lanka. Mi a közös bennük? Természetesen a Nők Lapja legújabb száma.

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 10 kép

Hangolódj ránk! Szakítás és újrakezdés az e heti Nők Lapjában

Hangolódj ránk! Szakítás és újrakezdés az e heti Nők Lapjában

Fotó megosztása:

Csapat, játék :)

Nehéz lenne úgy tenni, mintha nem vennénk észre, a férfi társadalom többsége szimbiózisban él a képernyővel a focivébé miatt. A szórakozóhelyeken, közösségi tereken hatalmas kivetítők előtt várják a szurkolókat, de ha másnap reggel bekapcsoljuk a rádiót, a legtöbb csatornán is a foci a téma. Egy női riporter szerint ez most a csapatjáték éve, az egyéni teljesítmények kevésbé kiemelkedőek, igaz, még messze nincs vége a világbajnokságnak. Megütötte a fülemet ez a mondat, hiszen a csapatban való gondolkodás, az összjáték az élet minden területén nagyon fontos: asszisztens az orvossal, villanyszerelő a segédjével, kapitány a másodpilótával és hosszan folytathatnánk a sort, hogy mennyire egymásra vagyunk utalva a munkánkban és a magánéletünkben. Riportunkban egy olyan édesanyát mutatunk be, aki tartósan beteg gyermekét ápolja, huszonnégy órában: rengeteg nehézségen mennek keresztül a mai napig, de minden helyzetből a legjobbat próbálja kihozni az édesanya. Képekkel kommunikálnak, mert ez a leghatékonyabb eszköze az érzelmek, gondolatok kifejezésének. Néha a hétköznapi életben is jó lenne elővenni egy táblát, kérdőjellel, felkiáltójellel, mosollyal, csalódottságot kifejező ikonnal, mert időnként a szavak már nem elegendőek. Bemutatunk egy olyan fiatalembert, aki a jojózást nem egyszerűen a cirkuszi porondon használja, hanem szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeknek tanítja, akik egyébként csak a szobájukban ülnének a „gép” előtt, vagy csavarognának. A cirkuszterápia beépült az oktatási módszertanba, mivel a játék során végzett keresztező mozdulatok mindkét agyféltekét megmozgatják. Ha a gyerekek a labdát rúgják az udvaron, utánozva a sztárfocistákat, az is felér egy terápiával a nyári szünetben.

A legtöbb élethelyzetre van megoldás, pszichológus segítségével keressük a választ, hogyan lehet újrakezdeni szakítás után. Az ABBA együttes tagjai mára úgy eltávolodtak egymástól, hogy közös fotózásra sem lehet őket kérni, pedig anno teli torokból énekelték: „The winner takes it all!” A győztes mindent visz! Pedig akkor már vesztésre álltak… vagy ez is nézőpont kérdése? Élményekkel teli nyarat kívánok!

Eszes Andrea, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon is!

Fotó, illusztráció: Thinsktock, Archív