Gyakran látsz ismétlődő számsorokat, bármerre is nézel? – Íme, mit jelenthet

A számokba kódolt spirituális üzenetekre Carl Gustav Jung is felfigyelt.

Rendszeresen előfordul veled, hogy a telefonodra vagy az órádra tekintve 02:22 vagy 22:22 villog vissza rád? A számmisztika szerint (hogy milyen életfeladatot kellene beteljesítened a számmisztika szerint, azt itt tudod kiszámolni) a 222-es ismétlődő számsor különösen fontos üzenettel, vagyis angyali jelentéssel bír. Aki nem babonás, véletlen egybeesésnek tartja, és nem tulajdonít neki jelentőséget, a numerológia azonban egészen másként vélekedik bizonyos számsorok (hogy milyen számok lehetnek ezek, és miért „angyaliak”, arról itt írtunk részletesen) megjelenéséről – melyekkel valószínűleg magunk is találkozhattunk már, amikor a telefonunkra, az óránkra, a rendszámtáblákra néztünk, esetleg számlákat, blokkokat böngésztünk.

Különösen az úgynevezett 222-es angyalszám megjelenése figyelemreméltó, a spirituális gondolkodók szerint ugyanis

erőteljesen kapcsolódik a természetfeletti energiákhoz, egyfajta hidat képezve a szellemi és a fizikai világ között.

A szinkronicitás fogalmát először Carl Gustav Jung svájci pszichiáter kezdte használni, aki úgy gondolta, hogy a furcsa módon ismétlődő egybeesések és számok valójában a tudat és a tudatalatti találkozási pontjait jelölik, melyek a legtöbb ember számára puszta véletlennek tűnnek. Holott tulajdonképpen az univerzum erői irányítják, melyek szoros kapcsolatban állnak az emberi tudattal, és telis-tele vannak jelentéssel – már csak az a kérdés, hogy észrevesszük-e őket, illetve hiszünk-e benne.

 

Pozitivitás, öröm és szerencse

A 222 egy „szent” szám, amire a spirituális tanítások az isteni beavatkozás szimbólumaként tekintenek, üzenete pedig attól függően változik, hogy miben szeretnénk hinni, illetve mire vágyunk leginkább éppen aktuális élethelyzetünkben. A számmisztika tudományában a harmóniát és a tökéletes egyensúly állapotát is szimbolizálja önmagunkkal, illetve a körülöttünk élőkkel. Ha tehát véletlenszerűen többször is felbukkant előttünk mostanában, a numerológia szerint jó úton járunk az életben. Ha éppen nehezebb időszakon megyünk keresztül, jelentheti azonban azt az időt is, amikor végre képesek leszünk továbblépni, és megbékélni a múlttal – legyen szó emberi kapcsolatokról vagy karrierről.

A 222 mindemellett a spirituális ébredéshez is kapcsolódik. Egyesek a 111-es angyalszám magasabb szintű kiterjedésének gondolják, ami alapvetően az önismeretet és az önmegvalósítást jelképezi, és ami azt üzeni nekünk, hogy közel vagyunk mindannyiunk legmagasabb emberi céljához, a lelki békéhez.

Bibliai és vallási jelentés

Azok számára, akik válaszút előtt állnak, és hisznek az őrangyalokban, a 222 nemcsak jel, de áldás is lehet. A szám ugyanis a Jelenések könyvében található bibliai szakaszra (2:22) is utalhat, ami egy hamis prófétáról szól.

„Íme, betegágyba vetem őt, és a vele paráználkodókat nagy nyomorúságba, ha meg nem térnek cselekedeteikből.”

A sorok Isten ítéletéről szólnak, és ennek tudható be, hogy egyesek a 222-es számot az isteni, illetve angyali beavatkozás figyelmeztető jeleként is értelmezik. Azaz segíthet felnyitni a szemünket, ha éppen rossz úton járunk, például mérgező kapcsolatban élünk, illetve nem a megfelelő helyen vagyunk. De felfoghatjuk úgy is, hogy ez egy lehetőség arra, hogy végre valahára az álmainknak éljünk, és feltegyük magunkban a kérdést: vajon tényleg olyan életet élek, amire igazán vágytam? Elégedett vagyok magammal, a kapcsolataimmal, a munkámmal, vagy csak áltatom magam?

Fotó: Getty Images

Ha túl sok negatív energiával találkoztunk mostanában, érdemes először meditálásba kezdeni, ami segíthet összpontosítani és ellazulni – amire bizony nem árt némi időt szentelni, ha úgy érezzük, nagyobb döntések előtt állunk.

A kereszténység számára a 222-es szám pedig a Szentháromságot (Atya, Fiú, Szentlélek) szimbolizálja. Azaz Jézus Krisztus emberek iránti szereteteként is értelmezhető, ha addigi hitünkkel kapcsolatban kérdéseink adódtak, és nem vagyunk biztosak abban, amiben korábban szentül hittünk – magyarán segít bízni abban, hogy fentről vigyáznak ránk, bármerre is járunk. De a judaizmus szerint szintén az angyali jelenlétet jelölheti, a Koránban pedig Mohamed próféta eljövetelére utal, illetve a muszlimok ezzel a számmal jelölték meg a házaikat, amikor a gonosz erők ellen védekeztek.

222 a mindennapi életben

A mindennapi életben a 222-es szám szintén különböző dolgokat jelöl. Ha éppen boldogtalan vagy, lehet, hogy többet kell dolgoznod magadon és a kapcsolataidon, vagy van valami más, amit jobbra kell fordítanod az életedben. Ha tehát olyan ember vagy, aki nehezen lép ki a komfortzónájából, ez a jel készíthet fel arra, hogy elfogadd: ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabb legyél, muszáj lesz változtatnod néhány dolgon. Ha pedig úgy érzed, hogy a helyeden vagy, egyfajta megerősítésként is funkcionálhat, miszerint jó úton jársz. 

Akár így van, akár nem, a 222 egy erős szám a numerológiában, amit a reménnyel, az akarattal, a pozitív gondolatokkal, a tisztánlátással és a spirituális növekedéssel is összefüggésbe hoznak, és ami az önértékelésünkre és a képességeinkbe vetett bizalmunkra reflektál. És akár látjuk a számsort, akár nem, illetve ha hiszünk benne, ha nem, némi önreflexió sosem árt, nem igaz?

Kiemelt kép: Getty Images