Azoknak, akik nyitottak az ezotériára és akiket érdekel a numerológia, érdemes lehet elmélyülniük kissé az angyali számok jelenségében.

Ha feltűnt már, hogy mindig akkor nézel az órára, amikor az 11:11-et mutat, vagy lépten-nyomon hármasával ismétlődő számokkal találkozol, nagy valószínűséggel fogékony vagy a numerológiára, vagy hiszel a számok misztikus erejében. Évszázadokra visszanyúló elképzelés ugyanis, hogy a számok bizonyos energiát vagy jelentést hordoznak magukban az univerzumban. Ha különböző helyeken – például rendszámtáblákon, számlákon, órákon és címeken – ugyanazokat az ismétlődő számsorokat látod, akkor ezek lehetnek azok, amelyeket a numerológusok  az „angyalszámaidnak” neveznek.

Mi az angyalszám és miért „angyali”?

Az angyali számok ismétlődő – gyakran hármasával, négyesével ismétlődő – számjegyek sorozatai, mint például a 111, 222, 333 és így tovább. Ha hirtelen ugyanazt a számsorozatot veszed észre különböző helyeken, egyesek szerint ez egy magasabb szintről (akár angyali szintről, ha úgy tetszik) érkező üzenet, amelyet az univerzum vagy bármilyen erő küld neked, amiben hiszel. Minden számsorozat más-más jelentést hordoz. Lehet, hogy a világ így üzeni, hogy lépj kapcsolatba a keményebb oldaladdal, vagy talán egy nagy változásról szóló jóslatot hordoznak a számok. Más angyalszámok arra utalnak, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét, vagy hogy életedben új fejezet kezdődik.

Az általunk látott angyalszámok „kielemzése” csak egy módja a világról való gondolkodásnak, az önreflexiónak, a spiritualitásban való elmélyülésnek. Nem kell babonásan, rögeszmésen hinnünk bennük ahhoz, hogy segítsenek az önmagunkba nézésben, a lelassulásban, annak átgondolásában, hogy vajon mi miért történik.

A tarot-kártyákhoz hasonlóan a számmisztika is ősi jelképekkel dolgozik, amelyek kollektív tudatalattink részét képezik. Ezért használhatjuk játékos önelemzésre az angyalszámokat.

Hogyan találhatod meg az angyalszámaidat, és mit jelentenek?

Tartsd nyitva a szemed az ismétlődő számsorozatokra. Novalee Wilder, az A Little Bit of Numerology (Egy kis numerológia – a szerk.) című könyv szerzője több interjúban is kifejtette, hogy az emberek bárhol felfedezhetik angyalszámaikat, ahol gyakran jelennek meg számsorozatok – ezek lehetnek rendszámtáblák, címek, telefonszámok, bolti árak, digitális órák, stb.
Az angyalszámok különböző jelentéseket hordozhatnak. Wilder azt javasolta, hogy meditáljunk, vagy egyszerűen nyugodt fejjel gondoljuk át, mit jelenthetnek a számok az életünkre nézve. A trükk az, hogy nyitottnak kell maradnod, hogy megértsd és fogékony legyél arra, amit a világ a számokon keresztül mondani akar neked.

Mit jelentenek az angyalszámok?

Bár az angyalszámoknak egyénenként eltérő jelentése lehet, bizonyos sorozatoknak van néhány egyetemes értelmezése.

000
Ez egyfajta spirituális útmutatást jelent. Ha ezt látod, az a támogatás jele lehet bármilyen spirituális hatalomtól, amiben hiszel. A nulla számot a kezdetekkel is kapcsolatba hozzák, így ez az angyalszám azt jelentheti, hogy készen állsz valami újra.
111
A 111-es angyalszám azt jelenti, hogy az álmaid manifesztálódnak. Jólét köszönt rád, az előfeszítéseid megtérülnek, és bármilyen spirituális erővel érzed magad kapcsolatban, az segít vezetni téged.

Fotó: Getty Images

222
Ez az angyalszám azt sugallja, hogy életed egy olyan pontján vagy, ahol az egyensúly és a bizalom érzését keresed. Talán a békét keresed magadban és/vagy a közeli kapcsolataidban, vagy talán valami harmonikus új kezdethez közelítesz az életedben.
333
Ha hirtelen mindenhol a 333-as számot látod, itt az ideje, hogy kreatív törekvéseidre fókuszálj. A számmisztikusok ugyanis a 3-as számot a kreativitással is összefüggésbe hozzák.
444
A 444-es angyalszám az őszinteséghez és a belső bölcsességhez kapcsolódik. Ha ezt látod, az azt jelentheti, hogy a spirituális éned arra bátorít, hogy befelé nézz, és magadban keress válaszokat a kihívásokra, amelyekkel szembenézel. Ez egyúttal annak elismerése is, hogy keményen dolgoztál, ezért veregesd meg a vállad.
555
A számmisztika szerint az 555-ös szám nagy változásokat jövendöl. Angyalaid arra emlékeztetnek, hogy maradj magabiztos és pozitív, miközben ezek az új kalandok elkezdődnek.
666
Bár ennek a számnak vannak negatív asszociációi is, nem feltétlenül jelent rosszat, ha ez az angyalszámod. A 666-os angyalszám annak a jele lehet, hogy szükséged van az egyensúly megtalálására, a negatív gondolatok átformálására és az önmagadba vetett bizalom megteremtésére.
777
Ha hirtelen mindenhol a 777-et veszed észre, az univerzum azt üzenheti neked, hogy a szerencse úton van. Ez a szám azt is jelentheti, hogy a spirituális kiteljesedést kell keresned.
888
A 888-as angyalszám azt üzeni, hogy a kemény munkád kifizetődik. Ha ez az angyalszámod, tartsd nyitva a szemed egy váratlan pénzügyi nyereségre.

Fotó: Getty Images

999
Ha a 999 az angyalszámod, az annak a jele, hogy életed valamelyik aspektusa a végéhez közeledik. Ez lehet egy kapcsolat vagy barátság, amely kifutott a végére, vagy talán itt az ideje, hogy elhagyj egy olyan munkát, amely boldogtalanná tesz. Nehéz búcsút mondani, de a spirituális útmutatók melletted állnak, hogy segítsenek új útra lépni.

Kiemelt kép: Getty Images