Mimi Rogers és Tom Cruise az 1989-es Oscar-gálán.

Mi lett vele? – Így él most Mimi Rogers, a 80-as évek egyik kedvenc színésznője

Mimi Rogers a 80-as években robbant be Hollywoodba, és azóta is aktív, bár Magyarországon legtöbben talán amiatt emlékeznek rá, hogy ő volt Tom Cruise első felesége. A színésznő ugyanolyan önazonos, mint fiatalkorában, és nagyon is megvan a véleménye arról, hogy szinte mindenki fiatalabbnak akar kinézni a koránál.

Mimi Rogers valójában Miriam Ann Spickler néven született 1956. január 27-én, Floridában, Philip C. Spickler építőmérnök és Kathy Talent egykori táncos lányaként. Édesapja zsidó, édesanyja episzkopális volt, de előbbi már Mimi születése előtt kapcsolatba került a szcientológiával, így ez az egyház nagy befolyással volt a kislány neveltetésére (és későbbi életére egyaránt).

A család Virginiában, Arizonában, Michiganben és Angliában is élt, mielőtt Los Angelesben telepedtek le. Mimi mindössze tizennégy éves volt, mikor sikeres érettségi vizsgát tett, és ezzel le is zárta iskolai tanulmányait, majd egy kaliforniai kisvárosban

dolgozott egy cselekvőképtelen betegek számára fenntartott kórházban, ezután pedig hat évet szánt az életéből arra, hogy szociális munkásként kábítószer-függőket segítsen.

1976 augusztusában ment hozzá Jim Rogershez, akinek vezetéknevét a mai napig viseli, kapcsolatukról azonban az évek során sem derültek ki részletek. Mindössze annyit tudni, hogy a férfival 1980 szeptemberében váltak el, Mimi pedig ezután Los Angelesbe költözött, ahol kilenc hónapon át tanult színészetet Milton Katselas rendezőnél. Ezekben az időkben Emilio Estevezzel randizott, és a később szintén szép ívű karriert befutott, majd tavaly decemberben elhunyt Kirstie Alley lakótársa volt.

Filmek, szerelmek, Playboy – Mimi Rogers fényűző élete

Mimi Rogers már karrierje kezdetén ígéretes tehetségnek bizonyult, állítólag majdnem megkapta A test melege című misztikus film főszerepét 1980-ban, majd számos televíziós vendégszerepben láthatta őt az amerikai közönség – például a Magnumban is feltűnt. Filmes karrierje a Blue Skies Again című 1983-mas vígjátékkal indult, melynek köszönhetően egyre többen figyeltek fel rá – közben pedig állandó szereplője volt a The Rousters című tévésorozatnak.

1986-ban már Michael Keaton mellett játszott a Gung Ho című drámában, és még ugyanebben az évben részt vett a Végzetes vonzerő meghallgatásain is, de a szerepet végül Glenn Close kapta. Szomorkodni azonban így sem volt oka (sem ideje), rá osztották ugyanis Tom Berenger mellett a Testőrbőrben című thriller főszerepét, ez pedig

végre meghozta számára a várva várt áttörést.

Csak tetézte boldogságát, hogy karrierje mellett magánéletében is irigylésre méltóan sikeres volt: a nála hat évvel fiatalabb Tom Cruise-zal 1987 májusában mondták ki a boldogító igent a New York állambeli Bedfordban. Sokan úgy tartják, hogy ő vezette be a férfit a szcientológiába.

Mimi Rogers 1993-ban

1993 – Mimi ebben az évben a Playboy címlaplánya lett. (Fotó: Ralph Dominguez/MediaPunch via Getty Images)

Boldogságuk azonban tiszavirágéletűnek bizonyult: kapcsolatuk 1989 végére végérvényesen megromlott, válásukat pedig 1990 februárjában mondta ki a bíróság. Szerelmi bánata azonban nem vetette vissza a munkában Rogerst: 1989-ben szerepelt a Denzel Washington főszereplésével készült a Rátarti Quinn, és a karibi rendőrfőnök című krimiben, majd A félelem órái című klasszikus 1990-es remakejében. Egy évvel később főszerepet játszott az Elbűvölve című filmben David Duchovny oldalán, ebben nyújtott alakításáért pedig a legjobb női főszereplőnek járó Independent Spirit-díjra is jelölték.

Rogers ezzel igazi hollywoodi nagyágyúvá avanzsált, 1993 márciusában pedig már

ő pózolt a Playboy magazin címlapján.

„A Playboy évek óta ostromolt már, mire végül beleegyeztem a fotózásba. Ízléses képek készültek, és mivel tudtam, hogy hamarosan gyermeket szeretnék, úgy gondoltam, jó lenne, ha maradandó felvétel készülne a testemről fénykorában” – nyilatkozta később a pucéron pózolás mögötti motivációiról. (A magazinban megjelent interjúban egyébként Rogers nyíltan beszélt a Cruise-zal való szakításáról, és arról, hogy a férfi anno azt fontolgatta, hogy bevonul szerzetesnek, ez pedig nagyban kihatott nemi életükre. Később a nő visszavonta mindezt, és állította, hogy kiforgatták a szavait.)

Apropó, „hamarosan gyermeket szeretnék”

De nem ám csak Tom Cruise-ra talált rá egy újabb szerelem (Nicole Kidman személyében) a válás utáni hónapokban! Mimi Rogers még 1990 áprilisában egy tévés forgatáson ismerkedett meg Chris Ciaffa producerrel, akivel azóta is fogják egymás kezét. Lányuk, Lucy Rogers-Ciaffa színésznő 1994. november 20-án, fiuk, Charlie Rogers-Ciaffa baseballjátékos 2001. július 30-án született, ők maguk pedig csak ezután, 2003. március 20-án házasodtak össze Beverly Hillsben. Egy későbbi interjúban pedig Mimi azzal viccelődött, hogy 13 év együttélés és két gyermek után

csak azért kerítettek sort a frigyre, hogy végre beléphessenek a helyi country klubba.

Férjével, ha szabad hinni a híreszteléseknek, ma is boldog házasságban élnek, Mimi páratlan humorát pedig bizonyítják a közösségi médiában közzétett meghitt, családi fotók és az ezekhez tartozó képaláírások.

Mimi Rogers 2023-ban

Mimi Rogers a hetvenhez közel, 2023-ban is pont úgy ragyog, mint régen! (Fotó: Paul Archuleta/Getty Images)

Mindennapjaikról mégis keveset tudni – azon kívül, hogy Rogers óriási pókerrajongó. Állítólag már tinédzserkorában is jól kártyázott, 2003 óta azonban versenyszerűen pókerezik, és már élete első nagy versenyén, a 2004-es World Poker Tour 240 fős Shooting Stars No-Limit Texas hold’em versenyén pénzdíjas helyezést ért el. Ezután csak egy lépés volt számára, hogy a World Poker Tour igazgatótanácsának tagjává válasszák.

Ami pedig a színészetet illeti, a vásznon szintén aktív: épp a Harry Bosch – A nyomozó című drámasorozat folytatását, a Bosch: Örökséget forgatja… Hát mi kellhet még a boldogsághoz?

Nem szállt fel a „plasztika vonatra”

„Állítólag olyan korban élünk, amelyben a nők egyenjogúbbak, és nagyobb hatalommal és tisztelettel rendelkeznek, mint bármikor korábban – mondta nemrég egy újságírónak. – És mégis, még mindig megvan ez a bizarr nyomás és elvárás a fiatalos megjelenéssel kapcsolatban.” Rogers azt mondja, hogy véletlenül sem akar ítélkezni azon nők és férfiak fölött, akik megpróbálják a legjobb formájukat hozni, és nem is ítéli el a plasztikai műtétek minden fajtáját, illetve azért elismerte, hogy ő maga is kísérletezett.

„Párszor kipróbáltam nagyon apró mennyiségű botoxot, és úgy gondolom, fontos, hogy ezt nyilvánosságra hozzam” – mesélte. Az arcfelvarrások és egyéb beavatkozások azonban nem neki valók. Az egyik szemhéja azonban kicsit lóg, és utánajárt, hogy műtét nélkül lehetne-e vele valamit kezdeni. A kezelés előtt hangsúlyozta orvosának, hogy „nem akarom, hogy megpróbáljon megszabadulni a ráncoktól. Olyan korban vagyok, amikor az arcomnak ráncosnak kellene lennie, furcsán nézne ki, ha nem lennének.” Elmondása szerint azért egy kis plusz botoxot felajánlottak neki. „Azt mondtam, hogy semmiképpen sem. 

Azt akarom, hogy tudjam ráncolni a homlokomat. És amikor mosolygok, akkor is azt akarom, hogy legyenek ráncaim.

Az én problémám a fiatalság kényszeres és kissé irracionális hajszolása.”

Kiemelt kép: Mimi Rogers és Tom Cruise az 1989-es Oscar-gálán – Fotó: Paul Harris/Getty Images