Elhunyt Kirstie Alley, a Nicsak, ki beszél! sztárja

Családja hétfőn tudatta a szörnyű hírt.

Az itthon leginkább a Cheers című sorozatból és a Nicsak, ki beszél! című filmből ismert 71 éves színésznő halálát gyermekei, True és Lillie Parker hétfőn közleményben jelentették be. 

„Szomorúan tudatjuk, hogy hihetetlen, vad és szeretetteljes édesanyánk elhunyt a rákkal (amit csak nemrég fedeztek fel nála) vívott közdelemben – áll a közösségi médiában közzétett nyilatkozatban. – Amilyen ikonikus volt a képernyőn, olyan csodálatos anya és nagymama volt.” A posztban dicsérték Alley szenvedélyét, szeretetét és kreativitását, és köszönetet mondtak a Moffitt Medical Center orvosainak és ápolóinak a gondozásáért.

Alley egyik első nagy szerepében az 1982-es Star Trek: A kán haragja című filmben tűnt fel, de a későbbi Star Trek-filmekben már nem tért vissza. 1987-ben csatlakozott a Cheers szereplőihez, miután Shelley Long, aki Diane Chambers-t játszotta, az ötödik évad után elhagyta a sorozatot. Rebecca Howe szerepéért Alley négy Golden Globe- és öt Emmy-jelölést kapott a legjobb színésznő kategóriában, 1991-ben mindkettőt megnyerte. A Cheers állandó szereplője maradt a sorozat 11. és egyben utolsó évadáig, 1993-ig.
John Travolta mellett szerepelt az 1989-ben bemutatott Nicsak, ki beszél! című romantikus vígjátékban és annak folytatásaiban. A színész érzelmes visszaemlékezést posztolt egykori partneréről az Instagramon, azt írva: „Kirstie volt az egyik legkülönlegesebb kapcsolat, amiben valaha is részem volt. Szeretlek Kirstie. Tudom, hogy még találkozni fogunk.”

Karrierje nagy részében Alley nyíltan beszélt a túlsúllyal kapcsolatos küzdelmeiről és arról, hogy a média hogyan reagált a megjelenésére. 2005 és 2008 között a Jenny Craig súlycsökkentéssel és táplálékkiegészítőkkel foglalkozó cég szóvivője volt, 2005-ben pedig szerepelt a Showtime Fat Actress (Duci színésznők) című sorozatában, amelyben tulajdonképpen saját magát alakította. Emellett saját valóságshow-ja is volt Kirstie Alley’s Big Life címmel, amely 2010-ben követte a saját fogyókúrás programjának elindítására tett kísérletét.

1997-ben szerepelt a Szegény embert az Amish húzza című vígjátékban Tim Allen oldalán, aki a Twitteren így emlékezett meg a színésznőről: „Egy édes lélek távozott Kristie Alley személyében. Szomorú, szomorú hír.” Alley 2016-ban csatlakozott a Sikítófrász szereplőgárdájához, amelyben Jamie Lee Curtis-szel együtt szerepelt. A Halloween című film ikonikus színésznője szintén megemlékezett elhunyt kollégájáról a közösségi oldalán: „Nagyszerű komikus volt. (…) Megegyeztünk abban, hogy néhány dologban nem értünk egyet, de kölcsönös tisztelet és jó kapcsolat volt közöttünk.”

Kiemelt kép: Getty Images