Vízimádó sztár a Más világból – Nicole Kidman asztrológiai elemzése

Nicole Kidman született színésznő, aki csillogó álom-énjét a hollywoodi sztárgyár által megkívánt ragyogásban tudja tündököltetni a filmvásznon és egyéb nyilvános szereplésein. Pont úgy, ahogy azt a közönség és a menedzsere elvárják tőle. Végh Nóra írása.

Érdekes megfigyelni, hogy a születési uralkodó gyakran szerepel a legelzártabb, más világok dimenzióit idéző „gondok” házában az olyan hírességek képletében, akiket valamiképp a média emelt naggyá. A két aspektus: Neptunusz ott van az első házban, és az aszcendens az úr a tizenkettes házban. Ez egyaránt nem a földi, hanem másvilági magasságokba helyezi az ilyen csillagállással született embert. És persze rögtön eszembe jut erről Nicole Kidman egyik legjobb filmje, amelyben feledhetetlen alakítást nyújtott: a Más világ. Vajon ezek a médiacsillagok tudják, mely világban is léteznek ők valójában?

Az örökifjúság illúziója

Az Ikrek jegyében született Kidman születési képletének személyiséget jelölő házában a Neptunusz áll. Az álmok, az illúziók és mesék, az elködlő, megfoghatatlan érzetek, és a magasrendű, mindent elfogadó szeretet bolygója ez. Gyakran megsemmisítő erejű az ilyen állás az egyén személyiségére nézve. Különösen napjaink egóra kihegyezett civilizációjában, mivel áttetszővé, túl simulékonnyá, szinte észrevehetetlenné teszi szülöttjét. A Neptunusz valósággal elködösíti, megsemmisíti a személyiséget. Ám ha valaki a színészi mesterségre adja a fejét, akkor a saját én meglétének hiánya nemhogy nem zavaró, mint inkább szükséges. A Neptunusz jó fényszöge az okos, megértő Merkúrral még az értelem fényével is megvilágítja ezt az istenadta átélő, átérző képességet a színésznő esetében. Ez a merkúri fényszög segíti őt abban is, hogy az örökifjúság illúzióját is felkeltse a nézőkben.

Érdekes és elgondolkodtató tény, hogy az első házas Neptunusz könnyen és gyakran okoz túlsúlyt a szülött életében. Ám Nicole soha nem küzdött súlyproblémákkal, hiszen nagyon egészségesen táplálkozik, és rendszeresen edzi magát. Példája bizonyíték arra, hogy a testi adottságokat le lehet küzdeni, ha valaki tényleg odafigyel magára, és hajlandó is áldozni a cél érdekében. Igaz, a Merkúr jó fényszöge is segíti őt ebben, mert mozgékonnyá teszi. Az Oscar-díjas színésznő olyan alkat, aki szeret folyton tevékenykedni, nem kenyere a folyamatos lustálkodás, mégis keresi az ellazulást a sportban is. Az ilyen Neptunusz– Merkúr fényszög szinte előírja szülöttjének a vízhez való kapcsolódást. Nicole saját bevallása szerint is imádja a tengert, különleges kapcsolat fűzi őt a vízhez. Mindazoknak, akiknek a képletében hangsúlyosan szerepel a Neptunusz, amely a vizek ura, valóban a legkézenfekvőbb sport lehet az úszás. Az oldódást, a végtelenben való részesülést így is megélhetik, és ezzel mintegy ki is válthatják, behelyettesíthetik a szinte kötelező elhízást, amelyben tulajdonképpen a lélek a fizikai testben próbálja megtapasztalni végtelenségét.

A cikk még nem ért véget, a folytatást a Nők Lapja Ezotéria 2020/1. lapszámában olvashatjátok el. 

Szöveg: Végh Nóra

Fotó: Getty Images