Sok felmérés jutott arra a következtetésre, hogy sokan azért nem sportolnak, mert egyszerűen nem találják meg azt a mozgásformát, amely illik hozzájuk. Hogy megtaláljuk az „igazit”, érdemes minél több mozgásformát kitalálnunk – vagy épp kitölteni tesztünket, amely személysiégünk alapján segíthet szűkíteni a kört. 

Amellett, hogy nem tudjuk, melyik mozgásforma passzolna hozzánk, az is gyakran felmerül kifogásként, hogy nincs időnk, vagy éppen azt bizonygatjuk, hogy kicsit fogynunk kell, és majd utána jöhet a sport…

Az igaz, hogy ha túlsúllyal rendelkezünk, másként kell hozzáállni a sportoláshoz, de a lényeg, hogy belevágjunk – és nem csak alakunk, de egészséges ízületeink, csontozatunk és izomfunkciónk fenntartásáért is. Ehhez természetesen szükségesek bizonyos tápanyagok, amelyeket a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett erre a célra kifejlesztett étrend kiegészítőkkel is támogathatunk. 

Mindegy mit, csak csináljuk!

Mindegy, hogy milyenek a testi adottságaink, ha nem az élsport a cél, akkor annyi a lényeg, hogy sportoljunk. Mindegy, hogy mit, azt a mozgásformát űzzük, amelyben élvezetünket leljük. Ha valakit a felnőtt kezdő balett érdekel, akkor is nyugodtan beiratkozhat rá, hogy nem éppen balerina alkat, ahogyan egy küzdősport órán is szívesen látnak bárkit bármilyen korosztályból és bármilyen testalkattal.

fogyás 40 negyven felett

A rendszeres testmozgás elengedhetetlen (Fotó: Canva)

Téves azt hinni, hogy bárki is velünk foglalkozna az edzőteremben vagy egy edzésen, hiszen mindenki sokkal inkább magával van elfoglalva. Ami fontos, hogy engedjük el azt a tévhitet, miszerint csak kardiózás segíthet a súlyvesztésben – ez nem így van, ráadásul túlsúly esetén nem is a futás a legjobb módszer, hiszen azzal extrán terheljük ízületeinket! Jöhet bármi, csak kisebb intenzitással. Na de mi legyen az a bármi?

Tesztünk segít elidulni az úton!

Melyik mozgásforma ideális számodra?

Kiemelt kép: Goodwill Pharma