Kiakadtak a rajongók Carrie Bradshaw legutóbbi öltözéke miatt

Már az eredeti Szex és New York sorozatban is igencsak megosztotta a nézők táborát a főszereplő sajátos öltözködési stílusa: volt, aki imádta, és volt, aki röhejesnek látta Carrie Bradshaw szettjeit. Úgy tűnik azonban, a sorozat készítőit ez a legkevésbé sem zavarja, sőt, arra törekszenek, hogy a továbbiakban is kapjon hideget-meleget hősük (ruhatára), Sarah Jessica Parker karaktere ugyanis a hatvanhoz közel is szíves örömest megbotránkoztatja közönségének gyengébb gyomrú tagjait.

Elkezdték forgatni a Szex és New York-reboot És egyszer csak… második évadát, és a munkálatokról megjelent fotók máris bombát robbantottak: többen élesen bírálták ugyanis Carrie Bradshaw ezeken viselt öltözékét. Volt, aki azt nem értette, mégis hogyan lehet zoknit húzni egy nyitott orrú szandál alá; mások a bokájára csatolt, nyomkövetőre emlékeztető, miniatűr Fendi baguette táskába kötöttek bele; de még csak nem is a kopott munkaruhára hasonlító kezeslábas verte ki leginkább a biztosítékot a rajongóknál…

Hanem egészen meglepő módon az, hogy Sarah Jessica Parker a képeken egy a divattal párhuzamba nehezen állítható madarat szorongat kezében: nem mást, mint egy galambot – pontosabban egy műanyagból készült, JW Anderson által tervezett, 890 dollárba (azaz majdnem 400 000 forintba) kerülő, galambformájú táskát.

(Persze ez még mindig semmi ahhoz képest, hogy Madonna állítólag egy 24 karátos aranyból készült vibrátor-nyakláncot visel a laza hétköznapok során.)

A szóban forgó szett teljes pompájában. (Fotó: Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images via Getty Images)

A GQ-nak adott interjújában Jonathan Anderson tervező elmondta, hogy a szóban forgó táskát a TikTok inspirálta, pontosabban azok az ott terjedő összeesküvés-elméletek, amelyek szerint a bolygónkon élő madarak igazából nem valódiak, hanem minket megfigyelő robotok – ezt a konteót pedig ő kiváltképp szórakoztatónak tartotta. 

Sokakban azonban inkább ellenérzést és undort váltott ki Anderson forradalmi táskaalkotása, Sam Morris fényképész pedig arra világított rá a Sarah Jessica Parker fotójához fűzött hozzászólásában, hogy mégis milyen dolog az, hogy Carrie most egy galambformájú táskát hord – miközben anno teljesen felháborodott azon, hogy Mr. Bigtől egy Judith Leiber-tervezte, hattyú formájú táskát kapott ajándékba. (Pedig a hattyúktól azért jóval kevesebben viszolyognak, mint a sokaknál fóbiát is okozó, a levegő patkányainak is nevezett galamboktól.)

Carrie karakterét, aki egyébként épp megkérdőjelezhető öltözködési döntéseiről is híres, többször láthattuk már a korábbi évadok és filmek alkalmával madár-motívumos öltözékekben: cipelt már magával hatalmas, fácántollas táskát; majd az első filmben menyasszonyi ruháját egészítette ki pávatollas fejdísszel; a második filmben pedig ezt flamingókra cserélte – de teljes nyugodtsággal állíthatjuk, hogy a mostani, galambos táskája a legemlékezetesebb darab az összes ilyen közül.

Mi lehet, hogy inkább a kép előterében látható fehér retikülre szavaznánk… (Fotó: Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images via Getty Images)

Az És egyszer csak… második évadáról egyébként egyelőre ezen a galambon kívül (ami legalább nem kacsa) nem sok mindent tudni, az viszont biztos, hogy Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) és Charlotte (Kristin Davis) visszatér a képernyőre benne, ahogyan az És egyszer csak… első évadában megjelent új szereplők is, mint például Che Diaz (Sara Ramirez), Seema Patel (Sarita Choudhury) vagy éppen dr. Nya Wallace (Karen Pittman).

Sokak kedvence, Samantha (Kim Catrall) bizonyára ebben az évadban sem szerepel majd, mivel legutóbb a színész maga fejtette ki a sajtóban, mennyire fantáziátlannak és erőltetettnek tartja az új részeket – ráadásul a sorozat készítői arra sem vették a fáradságot, hogy megkeressék őt a folytatással kapcsolatban.

Kiemelt kép: Sarah Jessica Parker és Kristin Davis az És egyszer csak… második évadának forgatásán 2022. október 5-én, New Yrokban – Fotó: Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images via Getty Images