És már két fontos karakter fog fájón hiányozni.

Amint az várható volt, az HBO Max berendelte a Szex és New York reboot-sorozata, az És egyszer csak… második évadát. Ez már olyannyira biztos, hogy a csatorna hivatalosan is kommunikálja a tényt, amit sokan biztosra vettek, sokan pedig csak reménykedtek benne, hogy inkább nem történik meg. Hiába utálták megannyian, a számok nem hazudnak, azok pedig jók voltak: a streamingszolgáltatón ez volt a legnézettebb új sorozatpremier, és az összes film- és sorozatbemutatót tekintve a tíz legjobb között volt.

„Nagyon örülök és izgatott vagyok, hogy még több történetet mesélhetek ezekről a merész karakterekről, akiket ezek az erőteljes, csodálatos színészek alakítanak. Az a helyzet, hogy mindannyian izgatottak vagyunk” – írta Michael Patrick King, a sorozat executive producere egy nyilatkozatban. Sarah Aubrey, az HBO Max eredeti tartalmakért felelős vezetője hozzátette, hogy az egész alkotógárda örül annak, hogy a kultsorozat modern időkben, idősebb karakterekkel való továbbgondolása is képes volt társadalmi diskurzust generálni, és már mindenki alig várja, hogy az új évadon dolgozhassanak. 

Ami körül remélhetőleg nem lesznek olyan szomorú történetek, mint az első évad körül. Szeptember 21-én, a sorozat forgatása közben 57 éves korában hasnyálmirigyrák miatt elhunyt Willie Garson, a Stanford Blatch-et alakító színész. Garson halála igazi sokk volt mindenkinek, hiszen Sarah Jessica Parkeren kívül nem is szólt senkinek róla, hogy beteg. Michael Patrick King a Deadline-nak elmondta, hogy nem tervezik Stanford Blatch karakterének megölését, akit a 4. részben (a színész halála után) Japánba „költöztettek”, illetve kérvényezte férjétől, Anthonytól (Mario Cantone) a válást.
Aztán ott volt a Christ Noth körüli botrány: a színészt ugyanis, aki a Szex és New York legfontosabb férfikarakterét alakította, több nő is szexuális visszaéléssel és nemi erőszakkal vádolja. Az új sorozat első részében egyébként is kiírták a karaktert, de Mr. Big megjelent volna még egyszer a párizsi jelenetben Carrie Bradshaw lelki szemei előtt, ez viszont az ügy kirobbanása miatt már nem történt meg, a jelenetet kivágták és az egész stáb elhatárolódott a színésztől.

Aztán ott a legnagyobb rejtély, Kim Cattrall, a Samanthát alakító színésznő kérdése, ami igazából nem is akkora rejtély. Rengetegen bíztak benne, hogy csak egy pr-fogás az, hogy nem tér vissza a négyes fogat talán legszórakoztatóbb tagja, de továbbra is biztosnak tűnik, hogy Samantha Jones karaktere már csak sms-eken keresztül él majd tovább. De hogy mi volt a gond? Kim Cattrall és Sarah Jessica Parker viszonya régóta rossz,

Cattrall már a Szex és New York idején is igazságtalannak érezte, hogy egy szerinte négy egyenrangú karakterre épülő sorozatban Parker magasabb gázsit kap, mint a többiek.

 Később, a mozifilmek készítése idején is kiszivárgott, hogy Cattrall követelései miatt nehezen tudták tető alá hozni a projekteket, a harmadik film pedig miatta nem készült el. Már a forgatókönyv is készen volt, amikor kútba esett a dolog, állítólag a színésznő túlzott követelései miatt. Minderre Cattrall a Twitterén csak annyit írt, hogy az volt az egyetlen követelése, hogy nem akar benne lenni a filmben. 

Hogy a második évad mikor érkezhet, arról egyelőre nincs infó, az azonban tehát biztos, hogy Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) és Charlotte (Kristin Davis) visszatér, ahogyan az És egyszer csak… első évadában megjelent új szereplők is, mint például Che Diaz (Sara Ramirez), Seema Patel (Sarita Choudhury) vagy éppen dr. Nya Wallace (Karen Pittman).

Forrás: Deadline, HBO Max, kiemelt kép: a három főszereplő a forgatás egyik szünetében 2021 októberében (Gotham/GC Images/Getty Images)