Az 56 éves Salma Hayek bikinis videójánál nincsen menőbb ma

A színész hajókázással ünnepelte születésnapját, az erről megosztott videójáért pedig megőrülnek rajongói.

Egyre több hollywoodi nő mutatja meg, hogy 30-40 év felett id van még élet, sőt, és büszkén vállalják (lássuk be, irigylésre méltó) testüket a többedik iksz után is. A múlt héten a 64 éves Sharon Stone dobta le a textilt, Maye Musk modell (és nem „mellesleg” Elon Musk édesanyja) pedig 74 évesen került egy fürdőruha-katalógus címlapjára, most pedig Salma Hayek szülinapozott egy szál bikiniben.

„Boldog 56. születésnapot nekem!!! Feliz cumpleaños #56 para mi!!!!” – olvasható a felvétel mellett, amelyen Stevie Wonder Happy Birthday című dalára táncol egy piros bikiniben, valahol a tenger közepén.

A bejegyzés megosztása után csak úgy záporoztak a hízelgő hozzászólások, melyekben legtöbben arra tértek ki, milyen fantasztikus alakja van a sztárnak. Hollywoodi kollégái közül például Blake Lively, Gloria Estefan, Melanie Griffith, de még Anthony Hopkins sem bírta néhány elismerő szó nélkül hagyni a posztot…

Hayek láthatóan önfeledten ünnepelte, hogy újabb kört tett a Nap körül – ami egyébként teljesen rá vall, hiszen nem arról híres, hogy különösebben izgatná az idő múlása. Azon viszont még ő is gyakran meglepődik, hogy a showbizniszben egyre többen gondolkodnak hozzá hasonló módon. 

Amikor anno megkapta Ajak szerepét a Marvel Örökkévalók című filmjében, úgy fogalmazott: „Megdöbbentett, hogy ötvenévesen kaptam meg ezt a szerepet” – mondta tavaly szeptemberben az AARP-nek. – „Hálás és izgatott voltam, de nemcsak a munka miatt, hanem azért is, amit mindez a jövő lehetőségeivel kapcsolatban jelenthet számomra. Az öregedés nekem az ismétlődést jeleni. Ha valamit régóta csinálsz, az elöregedik. Viszont ha mindig változol, ha mindig kíváncsi vagy, hogyan lehetnél öreg? Másnapra megújulsz.”

Persze testünk bizonyos változásaira olykor kevés ráhatásunk van, és ezt Hayek a saját bőrén tapasztalta meg. Tavaly júniusban osztotta meg a nyilvánossággal, hogy történetesen ő is azok közé a nők közé tartozik, akiknek a menopauza következtében megnőttek a mellei. „Többen azzal vádolnak, hogy mellnagyobbításon estem ár, és tulajdonképpen nem is hibáztatom őket érte, mert a melleim valóban kisebbek voltak régebben, ahogyan az egész testem is. Valamiért egyre nagyobbak, és már rettenetesen fáj tőlük a hátam. Erről azonban csak kevesen beszélnek” – fogalmazott Jada Pinkett Smith Red Table Talk című talkshowjában.

Arról pedig, hogy milyen módszereket vet be arra, hogy megőrizze alakját, a People-nak nyilatkozott 2020-ban. „Vannak, akiknek megvan a fegyelmük hozzá, hogy reggelente edzenek, de nálam ez nem alakult ki. Nincs is időm edzeni. Dolgozom. Néha húszórás munkanapjaim vannak. (Viszont) Egy nő megtanított arra, hogyan tartsam úgy a testemet, hogy az izmok egész nap aktívak legyenek, így pedig még fogmosás közben is megdolgoztathatom az izmaimat” – árulta el titkát Hayek. 

Kiemelt kép: Salma Hayek 2022. szeptember 4-én, Londonban – Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images