Különleges szakértővel érte el Naomi Campbell, hogy jó alvó legyen a babája

A szupermodell elárulta titkát.

Az 52 éves brit modell tavaly májusban jelentette be az örömhírt, miszerint kisbabája született. A sztár az ezt megelőző években igen gyakran nyilatkozott arról, hogy sokat jár a fejében a családalapítás gondolata, és hogy a tudománynak köszönhetően még biológiai órája sem szabhat határt annak, hogy mégis mikor szülessen gyermeke. 
Campbell tehát jelenleg egy egyéves kislány biológiai anyja, akit idén márciusban a Vogue címlapján is megmutatott a nagyvilágnak – bár a gyermek nevét (és apjának kilétét) még mindig csak a szupermodell legközelebbi ismerősei és rokonai tudhatják. (Sztárokról, akik teljes titokban lettek szülők, ebben a cikkünkben írtunk.)

Meglehetősen keveset tudunk tehát a családról, Campbell azonban nemrég újabb információmorzsát hintett el mindennapjaikról; mégpedig azt, hogy gyermeke igen jó alvó – ami miatt ismét milliók tekinthetnek irigykedve a szupersztárra. 

A BBC News-nak nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogyan is sikerült elérnie, hogy kislánya mindössze két hónapos korában fél napokat átaludjon egyhuzamban: nos, egy „babasuttogó” segítségével (hogy ez a kifejezés pontosan milyen szakmát takar, azt nem fejtette ki bővebben a sztár).

„Tizenkét órát alszik. Már két hónapos korában tizenkét órát aludt” – de a szokatlanul nagy eredményt nem egymaga érte el Campbell, hanem segítségére volt egy szakember is. – „Van egy nagyszerű babasuttogóm” – tette hozzá.

Ne haragudjunk tehát magunkra, ha nekünk esetleg nem sikerül fél napra álomba szenderíteni újszülött csecsemőnket, vagy csak általánosságban úgy érezzük, hogy nem minden megy magától az első hónapokban – láthatjuk, hogy a legnagyobb sztárok sem félnek külső segítséget kérni a gyerekeik neveléséhez. (Ellenben kiapadhatatlan forrásaik vannak arra, hogy a világ legjobb szakembereinek segítségét vegyék igénybe a gyermekvállalás nulladik pillanatától kezdve.)

Campbell azt is elárulta, hogy kislánya „nagyon kemény, és ha elesik, nem sír” – ami rímel arra, amit a Vogue-nak mesélt tapasztalatairól: „Szerencsés vagyok, hogy a kicsikém úgy szeret utazni, mint én – nem nyafog felszálláskor és leszálláskor… Jó kislány, nagyon jól alszik, szinte soha nem sír, és azt mondják, korához képest nagyon éber. Most kezdett el integetni, ami nagyon vicces. Sokat nevet. Már majdnem beszél… Azt hiszem, előbb fog járni, mint kúszni… És már hat foga van!” – áradozott a (neki ezek szerint szinte semmilyen kellemetlenséget sem okozó) csecsemőjéről. 

A modell hamarosan könyvet tervez írni, amelyben további részleteket oszt majd meg a kislányával közös életéről.

Kiemelt kép: Naomi Campbell a Cannes-i Filmfesztiválon 2022. május 23-án – Fotó: Andreas Rentz/Getty Image