Scarlett Johansson mindenkit meglepett terhességével, és a hírek szerint olyan sokáig sikerült tikolnia ezt, hogy hamarosan már szülni fog. De nem ő az egyetlen az elmúlt időszakban, aki nem hozta nyilvánosságra, hogy babát vár.

Bombaként robbant a hír, miszerint e heti címlaplányunk, Scarlett Johansson második gyerekét várja, így pedig máris érthető, hogy az utóbbi hónapokban miért nem jelent meg személyesen legújabb filmje, a Fekete özvegy egyik premierjén sem. A színésznő és harmadik férje, Colin Jost első közös gyereke a hírek szerint hamarosan meg is érkezik. A terhességet több forrás is megerősítette amerikai magazinoknak, azt állítva, hogy a sztár megpróbált visszafogottan viselkedni a terhesség alatt, hogy minél tovább tudja titkolni az új jövevényt.

„Scarlett valójában hamarosan szülni fog, tudom, hogy ő és Colin nagyon izgatottak”

– magyarázta egy párhoz közeli forrás a Page Six magazinnak.

De nem Scarlett az egyedüli híresség, aki csaknem végig titokban tudta tartani a terhességét. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat, akiknek szintén sikerült jól meglepniük a rajongókat egy babával.

Amber Heard

Az Aquaman sztárja és Johnny Depp ex-felesége 2021 áprilisában titokban, béranya útján fogadott örökbe egy kislányt, erősítette meg júliusban az Us Weekly magazin.

„Négy évvel ezelőtt eldöntöttem, hogy gyermeket szeretnék, de a saját feltételeim szerint akartam csinálni. Most már értékelem, hogy mennyire radikális dolog nekünk, nőknek, hogy így gondolkodunk a sorsunk egyik legalapvetőbb részéről. Remélem, eljutunk egy olyan pontra, amikor normalizálódik, hogy nem akarunk gyűrűt azért, hogy legyen egy babaágyunk is” – írta ki Amber Instagramjára, amikor megosztott egy fotót a lányáról, Oonagh Paige-ről. „Egy részem szeretné fenntartani, hogy a magánéletemhez senkinek semmi köze. De azt is megértem, hogy a munkám természete arra kényszerít, hogy ezt kontrolláljam.”

Naomi Campbell

„Egy gyönyörű kis áldás engem választott, hogy az édesanyja legyek” – írta Naomi egy májusi Instagram-fotó alá, amelyen kislánya lába látható. „Annyira megtisztelő, hogy ez a szelíd lélek az életemben van, nincsenek szavak, amelyekkel leírhatnám az életre szóló köteléket, amit most veled, angyalom, osztozom. Nincs ennél nagyobb szeretet”– folytatta érzelmesen az 51 éves brit szupermodell, aki egyedülálló anyukaként vállalta be a késői gyerekáldást.

Natalie Dormer 

Három hónappal a szülés után a Trónok harca sorozat Margaery Tyrellje először nyílt meg kislányával kapcsolatban, akinek a karantén alatt adott életet. „Tökéletes dolog egy világjárvány idején teherbe esni, és gyereket szülni” – viccelődött egy 2021. áprilisi podcast-epizódban. Az új jövevény az első közös gyermeke David Oakes színésszel, akivel 2018 óta alkotnak egy párt. A kislány, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, még januárban született, de a pár eddig titokban tartotta a születését, csak a családdal és a közeli barátokkal osztották meg az örömhírt.

Hilaria és Alec Baldwin

Öt hónappal azután, hogy Hilaria életet adott Eduardónak, a korábbi jógatanár az Instagramon keresztül jelentette be, hogy ő és a színész a hatodik közös, és Alec Baldwin hetedik gyerekét köszöntik.

„7”

Ennyit írt mindössze Hilaria a 2021 márciusában készült családi fotó képaláírásába. A kislányt, aki a María nevet kapta, béranya hordta ki. A nagycsaládos szülők úgy nyilatkoztak, hogy nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy tovább bővítik a családot. Hilaria azt mondta az US Weeklynek: „Akárhányszor megpróbálom megtippelni, hogy mekkora lesz a családunk, mindig tévedek.”

Mindy Kaling

Az Office című vígjátéksorozat egyik oszlopos tagja 2020 októberében Stephen Colbert műsorában árulta el, hogy mindössze egy hónappal korábban egy Spencer nevű kisfiúnak adott életet. „Ez sok embernek újdonság, az igaz!” – mondta a meglepett műsorvezetőnek és a közönségnek. Az indiai származású színésznő nem hozta nyilvánosságra az apa kilétét, de azt elárulta, hogy nem volt bonyolult eltitkolnia a második gyermekének az érkezését, mert a hasa egyáltalán nem volt nagy, bő ruhákat hordott, és a karantén miatt amúgyis ritkán találkozott bárkivel is. Mindynek már van egy kétéves lánya, Katherin, akiről rendszeresen szokott Instagramra is posztolni.

Amanda Seyfried 

A Mamma Mia szőke főszereplője 2020 szeptemberében hozta nyilvánosságra párjával, Thomas Sadoskival közös fiuk születését, miután az egész terhességet és szülést sikerült titokban tartaniuk. A párnak ő a második közös gyereke, és jó okuk volt arra, hogy a nyilvánosságot távol tartsák ettől az intim eseménytől. „Lányunk három évvel ezelőtti születése óta a konfliktusok és háborúk által oly brutálisan sújtott ártatlan gyermekek iránti elkötelezettségünk az életünk mozgatórugója” – írta a 34 éves színésznő és férje, Thomas Sadoski sajtóközleményükben. „A fiunk születésével az INARA és a War Child munkája vált a mi sarkcsillagunkká.” A házaspár az INARA segítségével jelentette be a kicsi érkezését, amely egy olyan nonprofit szervezet, amely orvosi segítséget nyújt a háború sújtotta gyermekeknek.

Rooney Mara és Joaquin Phoenix

Victor Kossakovsky filmrendező a 2020 szeptemberében megrendezett Zürichi Filmfesztiválon árulta el, hogy Rooney Marának és Joaquin Phoenixnek közös babája lett. „Most született egy kisbabája, egy gyönyörű kisfiú, akit Rivernek hívnak, úgyhogy most nem tudja reklámozni a Gunda című filmet” – árulta el, amikor Phoenix távollétéről kérdezték. A kisfiú egyébként a színész túladagolásban meghalt, kivételes tehetségű testvéréről, Riverről kapta a nevét, aki 1993-ban, mindössze 23 évesen hunyt el Johnny Depp legendás szórakozóhelye, a Viper Room előtt.

Jessica Biel és Justin Timberlake

A 39 éves énekes és színész idén júniusban, Ellen DeGeneres showműsorban virtuálisan bejelentkezve erősítette meg, hogy feleségével, Jessica Biellel megszületett második kisfia, Phineas.

„Fantasztikus, és annyira aranyos. Senki sem alszik.”

– viccelődött Timberlake a műsorvezetőnek. „De nagyon izgatottak vagyunk. Izgatottak vagyunk, és nem is lehetnénk boldogabbak. Nagyon hálásak vagyunk.” A pár 2012-ben házasodott össze, első gyermekük Silas 2015 áprilisában született. DeGeneres azon kevesek közé tartozott, aki a közvetlen családon kívül tudott Biel terhességéről. „Úgy emlékszem, hogy éppen FaceTime-oztunk, és azt mondtad: »Hé, akarsz tudni egy titkot?«, aztán Jessica besétált, és a hasára tetted a kezed, és azt mondtad: »Még egy babát várunk!’«” – emlékezett vissza a műsorvezető a pillanatra, amior elárulták neki a nagy hírt. Phineas még tavaly nyáron született, de az elmúlt hónapig nem beszéltek róla nyilvánosság előtt.

Kiemelt kép: Getty Images

Források: Us Weekly, People, The Sun, Vanity Fair