A világsztár, aki Budapesten forgatott – Címlapinterjú Scarlett Johanssonnal

Hírnév, gyereknevelés, szerelem... A Nők Lapja 2021/27. számának cikke.

Július elején mutatják be a hazai mozik a színésznő főszereplésével a Fekete Özvegy című akciódús kémfilmet, amelyet két éve Budapesten forgattak. Scarlett tizenöt éves korában járt először nálunk egy főszerep miatt. Hollywoodi értelemben nem volt klasszikus szépség; alacsony, karakteres arcú, hangja a korához képest füstös. Ma sem érti, miért neki sikerült a világ élére kerülnie, és nem azoknak a gyönyörű lányoknak, akiknek a nagykönyv szerint meg volt írva.

Kis híján összefutottunk Pesten, mikor a Fekete Özvegyet forgatta a belvárosi Alkotmány utcában. De csak két hétre jött, éjjel-nappal dolgozott, és annyi szabad ideje maradt összesen, hogy a kislányát elvigye az állatkertbe. Huszonhárom éve, 1998-ban beszélgettünk először A suttogó sajtónapján. Tizennégy éves volt, első főszerepét alakította, és nagyon iparkodott magabiztosan nyilatkozni. A szemem láttára nőtt fel, azóta legalább hússzor készítettem vele interjút Los Angelesben, New Yorkban, Velencében, Londonban, Torontóban. Megéltem vele gyors házasságát és válását Ryan Reynoldsszal, láttam, amint feltűnt és eltűnt Sean Penn-nel, aztán ugyanezt Josh Hartnett-tel, majd ahogy elköltözött Párizsba Romain Dauriac újságíróhoz, akitől a kislánya született, és végül visszahúzta a szíve New Yorkba, ahol találkozott Colin Jost komikus-tévés íróval, akivel azóta is boldog házasságban él. Harminchét éves korára kicsit sűrű élet ez. Főleg, hogy megfogadta, soha nem akar elválni – mint a szülei.

Kezdjük a végén. Hogy keveredett a Fekete Özvegy Budapestre?

A Bosszúállókban Natasha Romanoff és Clint Barton összevitázik a budapesti emlékeken. Ez adta az ötletet, hogy ezt tisztába kell tenni. El kell mesélni, mi is történt valójában Budapesten, mert ha nem, a nézők hiányolni fogják, csakúgy, mint mi magunk, a szereplők. Natashát gyötri a bűntudat, ami abból adódik, ami Budapesten történt. Hogy mi történt, az majd a moziban kiderül.

Villámlátogatást tettél a fővárosi önkormányzatnál…

Hogy a produkció nevében megköszönjem a vendéglátást a gyönyörű városotoknak. Tényleg nagyon rövid, udvariassági látogatás volt.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!