Britney Spears exének a bíróságon kell felelnie tettéért

Új fejezetéhez érkezett a kishíján botrányba fulladt esküvő ügye.

Mi is megírtuk, hogy Britney Spears ex-férje – akivel csupán néhány óráig tartott a „házassága” – meghívó nélkül megjelent a popdíva nem sokkal ezelőtti menyegzőjén, és botrányt okozott. Jason Alexander, Britney gyerekkori barátja, 2004-ben mindössze 55 órán keresztül volt a Grammy-díjas énekesnő férje. A popsztár még ugyanezen év októberében hozzáment Kevin Federline-hoz, akivel közös fiaik vannak, a 16 éves Sean Preston és a 15 éves Jayden James. (Britney fiai egyébként nem vettek részt az esküvőn.)

Alexander a hónap elején próbálta megzavarni a popsztár esküvőjét a kaliforniai Thousand Oaksban lévő otthonában, de mivel nem túl okosan élőben dokumentálta betörését az Instagramon, ezért a hatóságoknak nem volt nehéz dolguk a bizonyítással.

A felvételeken az látszik, hogy a férfi feljutott Spears házának második emeletére, sőt, még az esküvői sátorba is sikerült bejutnia. A felvételeken a férfi a rendezvény biztonsági embereivel beszélt, és azt mondta nekik, hogy Spears meghívta őt az esküvőre, majd azt mondta, „azért vagyok itt, hogy tönkretegyem az esküvőt”.

 

Richard Eubler, Spears azóta elbocsátott biztonsági őre a hétfői meghallgatáson azt vallotta, hogy Alexander bejutott a házba, és felment Spears hálószobájának zárt ajtajához, miközben az énekesnő odabent volt. Eubler azt mondta, hogy Alexander az esküvő előtti napokban is megpróbált bejutni az ingatlanba. Alexander ügyvédje, Sandra Bisignani azzal érvelt, hogy nincs bizonyíték arra, hogy bármilyen szándéka lett volna arra, hogy bántalmazza Spearst.

Ezzel a hatóságok nem értettek egyet, és hétfőn a kaliforniai bíróság úgy ítélte meg, hogy elegendő bizonyíték van egy férfi ellen, hogy bíróság elé álljon zaklatás vádjával. Egy kétórás előzetes meghallgatás után David Worley Ventura megyei bíró úgy döntött, hogy a 40 éves Jason Allen Alexandernek birtokháborításért, vandalizmusért és testi sértés vétségéért kell majd felelnie – derült ki a bírósági jegyzőkönyvekből. A férfi ügyvédjén keresztül az összes vádpontban ártatlannak vallotta magát, de nem vett részt a tárgyaláson, és – az ítéletig – továbbra is börtönben marad.

Britney végre boldog

2021 novemberében egy Los Angeles-i bíróság megszüntette Spears 13 évig tartó gondnokságát, azóta ismét maga rendelkezik életének döntései felett, beleértve a több mint 60 millió dollárnyira becsült vagyonát is. Úgy tűnt, Britney élete végre sínre került, idén áprilisban bejelentette, hogy első közös gyereküket várják a 28 éves Ashgarival, sajnos azonban a múlt hónapban elvesztették a babát. Ilyen viszontagságos előzmények után, egy világ drukkolt annak, hogy az esküvőn a 40 éves énekesnő végre révbe érjen.

Britney Spears és vőlegénye, Sam Asghari 50 családtag és barát előtt (Drew Barrymore, Selena Gomez, Paris Hilton és Madonna is a meghívottak között volt) egy kis szertartás keretében a betolakodó ellenére is összekötötte az életét. A pár egyébként Britney Slumber Party című klipjének 2016-os forgatásán ismerkedett meg. Öt év randizás után 2021 szeptemberében jegyezték el egymást, és Britney azóta teljesen kivirult. Régi barátja és esküvői ruhájának tervezője, Donatella Versace beszámolója szerint az énekesnő boldogabb, mint valaha

Kiemelt kép: Getty Images