Brad Pittnek akkora lett az orra, hogy rá sem lehet ismerni

A Babylon maszkmesterei „jól elbántak” a színésszel.

Messze még a következő Oscar-gála, de már most arról szól a fáma, hogy a sztárokkal teletűzdelt Babylonért valószínűleg kiosztanak majd egy-két aranyszobrot. A film Hollywood első aranykorába kalauzol, amikor a némafilmet lassan kiszorítja a hangos mozgókép. Az alkotás történelmi hitelességre törekszik, tehát megjelennek benne a korabeli sztárok és stúdiófőnökök alakjai, emellett jó néhány izgalmas csavarra is számíthatunk a filmtől, hiszen írója és rendezője Daniel Chazelle, aki korábban maga is filmtörténetet írt: a legfiatalabb rendezőként nyert Oscart a Kaliforniai álomért (32 évesen), valamint az ő nevéhez fűződik a nagy sikerű Whiplash zenés filmdráma Miles Teller és J. K. Simmons lenyűgöző főszereplésével, amit három Oscarral is jutalmaztak 2015-ben.

A Babylon cselekményéről a fentieknél többet egyelőre nem lehet tudni, a két főszereplő viszont Brad Pitt és Margot Robbie, akik az író-rendező neve mellett szintén jó referenciának számítanak. A filmből egyelőre egyetlen részletet lehetett látni a CinemaConon, amelyről nem szivárgott ki képi anyag, de a résztvevők egyöntetűen állítják, hogy Pitt szinte felirmerhetetlen a hatalmas műorral, amelyet John Gilbert, a kor nagy némafilmes sztárjának alakításához applikáltak rá a maszkmesterek. 

Robbie helyett eredetileg Emma Stone lett volna a női főszereplő, aki a Kaliforniai álom óta Chazelle egyik kedvenc művésze, de egyeztetési problémák miatt nem tudta elvállalni a szerepet. A Babylonnal kapcsolatos Oscar-latolgatás egyébként onnan ered, hogy a tesztvetítéseken a film teljesen lenyűgözte a közönséget – 

a hangos zene, a káprázatos jelmezek és sminkek A nagy Gatsby (Baz Luhrmann), valamint a Volt egyszer egy Hollywood (Quentin Tarantino) című alkotások egyvelegére emlékeztetik a filmkritikusokat.

Leonardo DiCaprio, Margot Robbie és Brad Pitt a Volt egyszer egy Hollywood premierjén 2019. július 30-án Londonban, Angliában. (Fotó: Dave J Hogan/Getty Images)

A film sztárszereplői közé tartozik még Tobey Maguire, aki producerként is részt vett a forgatásokon, valamint Max Minghella, Spike Jonze, Jean Smart, Flea, Samara Weaving és Olivia Wilde.

Pitt egyébként sűrű évet tudhat maga mögött, hiszen főszereplője a David Leitch által rendezett A gyilkos járat című akció-kalandfilmnek is, Robbie pedig Greta Gerwig rendezésében alakítja a Barbie címadó főszerepét.

A Babylon hazai bemutatója 2023. január 5-én várható.

Forrás: UIP  Kiemelt kép: Getty Images