Erre a pofonegyszerű fitneszeszközre esküszik Beyoncé és Gal Gadot is

Csendes, kíméli az ízületeket, mégis hatékony!

A pandémia elképesztően népszerűvé tette azokat a fitneszeszközöket, amelyekkel otthon is dolgozhatunk – ennek fényében korábban az ugrálókötelezés volt nagyon menő, majd a szobatrambulinos kardiózás, mostanra azonban olyan trend uralkodik, ami az alsó szomszédok idegrendszerét is kíméli. A hulahoppozás már nem csak a kisiskolások kiváltsága! Gyermekkorunk népszerű játékából felnőttkorunk egyik legkedvesebb, otthoni edzést segítő kelléke válhat – ezt bizonyítja legalábbis, hogy egyre több híresség szívét (és derekát) hódítja meg ez a pofonegyszerű sporteszköz. 

Nem kisebb sztárok váltak a hulahopp rajongójává az utóbbi években, mint Beyoncé, Gal Gadot vagy Lizzo, a brit Hello Magazin által megszólaltatott John Aiwone edző szerint pedig mindez annak köszönhető, hogy a hulahoppozás mindenkiből előcsalogatja gyermeki énjét.

A hulahoppozásban emiatt sokan nemcsak a fogyás-szálkásodás, vagy az egészségesebb élet egyik eszközét látják, hanem egy olyan játékot, ami szívmelengető nosztalgiával tölti el használóját – így pedig máris kevésbé nyűg számukra rendszeresen felvenni és a derekunkon pörgetni néhány percen (na jó, legalább 30) át a karikát. Hulahoppozni ráadásul csendben, tévézés közben, otthon, vagy akár a szabad levegőn is lehet, és nem is kell hozzá semmi más, csak egy karika. 

De mi mindenre jó a hulahopp karikázás?

Kiváló kalóriaégető módszer

„Egy egyszerű, harmincperces edzéssel, amelynek során egyenletes tempóban hulahoppozunk, több mint százötven kalóriát égetünk el – állítja Bailey Shaw személyi edző. – Még hatásosabb mindez, ha súlyozott karikával dolgozunk, azzal ugyanis akár kétszáz kalóriát is elégethetünk ugyanennyi idő alatt.”

Erősíti a törzsizmokat

Mivel igencsak megdolgoztatja a törzsizmokat, a hulahoppozás segíti az anyagcserét és a fogyási folyamatot is felgyorsítja – így aztán büszkén mutogathatjuk majd Gal Gadotéhoz hasonló hasizmainkat a vízparton. 

Javítja a tartást

Bailey Shaw szerint legalább harminc percen keresztül kell megállás nélkül hulahoppoznunk annak érdekében, hogy az edzés kifejtse jótékony hatásait – amennyiben pedig elég kitartóak vagyunk, akkor a már említett kalóriaégetésen és törzsizom-edzésen túl még tartásunkat is javíthatjuk az edzés által. 

Elő hát a padláson/lépcső alatt/fészerben porosodó karikákkal! Persze még jobb, ha mi is inkább nehezített, edzéshez való karikával hulahoppozunk.

Kiemelt kép: Beyoncé a The Mrs. Carter Show világturné londoni állomásán 2014. március 6-án az O2 Arénában – Fotó: Gareth Cattermole/PW/WireImage for Parkwood Entertainment/Getty Images