Makulátlanul a vörös szőnyegen – Sztárok gardróbtitkai

A sztárok is csak emberből vannak – nekik is sok a tennivalójuk, ha kifogástalanul szeretnének megjelenni valahol.

Összefog, kisimít, megemel – ez az a három alapelv, amit a hírességek és stylistok mindig szem előtt tartanak, ha valamilyen fontos, nyilvános eseményen kell a legjobb formájukat hozniuk. Mindezt elérni azonban egyáltalán nem egyszerű feladat. Összeszedtünk néhány olyan trükköt, amit ilyenkor a legnépszerűbbek sem derogál bevetni.

Alakformáló fehérnemű

Minden sztárgardrób alapkelléke. Nem alkatfüggő, még a nullás méretű celebek is viselnek olyan „rásegítő” fehérneműt, ami összefogja, kisimítja, megemeli bizonyos testrészeiket. Kim Kardashian saját alakformáló márkát is indított már SKIMS néven, és saját bevallása szerint nem ritkán egyszerre több bodysuit borítja testét a leggyönyörűbb estélyik alatt.

Fehér helyett bőrszínű

Fehér színű, vagy áttetsző ruhanemű alá ne fehér, hanem mindig bőrszínű fehérneműt viseljünk – feltéve, hogy minél elegánsabbnak kívánunk tűnni.

Az ideális alakformáló fehérnemű minél tovább ér (de sosem látszódik ki a ruha alól), és minél inkább harmonizál árnyalata a bőr színével, annál jobb. Amennyiben ilyet vásárolunk, érdemes több méretet felpróbálni – ne számozás alapján válasszunk, hanem az alapján, hogy melyik jó ránk ténylegesen! Akár egymásra is rétegezhetjük a darabokat, amelyekből semmiképpen se buggyanjunk ki – de azért leülni tudjunk bennük.  

Tömések

De nem a fogba! Bizonyos alakformáló fehérneműk míg néhol vékonyítanak, máshol épp ellenkezőleg: adott testrészeket dúsabbá varázsolnak! Legtöbb alkalommal a sztárok megjelenését push up és minden egyéb párnázás segíti, amivel anélkül érik el a mostanában divatosnak számító extrém homokóra alakot, vagy brazilian butt lift-hatást, hogy kés alá feküdnének.

Ragasztószalag-hegyek

Mélyen dekoltált, magasra sliccelt, sokat megmutató öltözékek alá tehát nem vehetnek a sztárok hagyományos fehérneműt – de néha még az alakformáló változatot sem, hiszen még az is kilátszódhat. Némi rásegítés nélkül azonban a lenge öltözetekben előnytelenül festenének, rosszabb esetben pedig az egész világ megcsodálhatná az általában eltakart testrészeiket. Ezen probléma kiküszöbölésére a stylistok az elmúlt évtizedekben különböző ragasztószalagokat, kétoldalú papírragasztót, de akár vastag postai celluxot is bevetettek már – manapság azonban már külön ezekre a célokra megalkotott fehérneműkellékek találhatók a piacon.

Ilyen például a delikvens bőrével egyező színű push up szalag és a hozzá tartozó mellbimbótapasz kombinációja. A tapasszal a megfelelő védelem érdekében előbb elfedik a legkényesebb területeket, majd ezeken keresztbe-kasul – annak megfelelően, hogy adott ruhaköltemény mit enged – push up szalagot vetve a kívánt pozícióba rögzítik a melleket. A módszer rendkívül hatásos, biztonságos, kényelmes és észrevétlen – mivel az új technológiáknak köszönhetően ezek az eszközök nem tépik vagy kezdik ki a bőrt, de jól tartanak, és az izzadságot is tűrik.

A stylistok másik elengedhetetlen barkácskelléke a már említett kétoldalú ragasztószalag, amivel a nem kívánt fellibbenéseket lehet megakadályozni. Általában a ruha széleit (főleg a nyakkivágásnál, dekoltázsnál, felsliccelt szoknyarészeknél) ragasztják a bőrre – és mentik meg megbízóikat a kellemetlen címlapsztoriktól.   

Alternatív módszerekkel az izzadságfoltok ellen

Egy egész estét erős reflektorfények és kamerák kereszttüzében tölteni, miközben esetleg éppen a legféltettebb magánéleti titkainkról faggatnak makacsabbnál makacsabb újságírók – finoman szólva izzasztó feladat. Amennyiben ráadásul egy híresség kifejezetten hajlamos a verítékezésre, esetleg olyan színű, hosszú ujjú ruhát visel, amin könnyen meglátszanak a nedvességfoltok, akkor bevett taktika, hogy öltözékének karkivágásába tisztasági betéteket ragasztanak. Így magabiztosabban – és foltmentesen pózolhat órahosszat alanyunk.

Persze nem csak ez a megoldás népszerű a sokat szereplők körében.

Egyesek homlokukat, hónaljukat nem dezodorral kezelik, hanem egy annál drasztikusabb eszközhöz nyúlnak ilyenkor: a botoxhoz.

A bénító nemcsak az izmokat, hanem a faggyúmirigyeket is hatékonyan deaktiválja néhány hónap erejéig, így tartósan megszabadulhatnak a verítékezés okozta gondjaiktól.

Tűk egymás hegyén-hátán

A botoxon túl a hagyományos tűvel is jóban kell lennie a vörös szőnyegre lépő sztároknak. A stylistok ugyanis mindig külön kis varrókészletet cipelnek magukkal, hogy az utolsó pillanatokban kézzel igazíthassák meg adott celeb öltözékét. Utolsó simítások alkalmával még egy-két elemet odatűznek, rögzítenek – ezek a tűk pedig nem ritkán benne is maradnak a ruhákban az est végéig.  

További trükként alkalomadtán a ruha derékrészére belülről szalagot varrnak, amelyet összehúzva és rögzítve idegen szemek elől rejtett módon érik el a nádszál derékvonal illúzióját.

A felmentősereg (Fotó: Lisa Woakes/Unsplash)

Hajbajok

Póthaj tincsekben, fonatokban, teljes parókaként – szinte minden elképzelhető eszköz elérhető már ahhoz, hogy a sztárok tökéletes frizurával mutatkozzanak. A teljes hatás érdekében gyakran a hajtöveket sötét színű púderral dörzsölik át, hogy ezáltal még tömöttebbnek tűnjön a delikvens hajkoronája.

Csúszásgátló

Nem ritkán az esélyeket és az azt követő bulikat is riasztóan magas tűsarkakban mulatják végig a sztárok – ekkor viselt cipőiket pedig szokás szilikontapasszal kipárnázni, a cipőtalpakat pedig nagy szemű reszelővel megsmirglizni. Mindezzel arról gondoskodnak, hogy a kamerák előtt parádézó hírességek az esetenként vadiúj tűsarkúkban se csúszkáljanak.

Néhányan mindennek tetejében rendre egy számmal nagyobb méretű tűsarkút húznak egész estés rendezvények alkalmával, mivel a táncolás és álldogálás közepette könnyen megdagadnak a lábaik – nagyobb cipőben azonban a sokadik órában is kényelmesen mozoghatnak. (Meghan Markle is gyakran folyamodik ehhez a trükkhöz – de Kate Middletonnak is megvannak a maga öltözködési praktikái, ezekről nemrég írtunk a nőklapja.hu-n.)

Tartós illatfelhő

A fülek mögé, a dekoltázsra, térdhajlatba, és gyakorlatilag minden olyan testfelületre, ahová parfüm kerül majd, először vazelint kennek – ezen ugyanis jobban megtapad, így jobban tart bármilyen illat.

És mindez még közel sem minden, hiszen a hónapokon át tartó diétáról, plasztikai beavatkozásokról, fogfehérítésről nem is volt szó, és valószínűleg számos további, számunkra ismeretlen praktikát vetnek be a tökéletes megjelenés érdekében. Egy viszont biztos: a szépségért még a sztároknak is meg kell szenvedni, a képernyőkön teljesen spontánnak és erőlködésmentesnek tűnő pillanatok mögött pedig rengeteg munka van. Így már talán nem is irigyeljük tőlük annyira a Met-gála belépőiket.  

Kiemelt kép: Kate Moss a Met-gálán 2022. május 2-án – Taylor Hill/Getty Images