Ha épp meguntuk kedvenc parfümünket, vagy még mindig keressük az igazit, ezzel a néhány praktikus tippel érdemes útnak indulnunk, hogy biztosan meg is találjuk.

Akár fanatikusan rajongunk a parfümökért, akár most vetjük csak igazán bele magunkat az illatok felfedezésébe, kedvencünk megtalálása végeláthatatlan missziónak tűnhet. A parfümériák zsúfolt polcai előtt állva az egyetlen támpontunk az üveg, vagy a plakátról ránk mosolygó modell szenvedélyes pillantása, ám ezek nem sokat árulnak el magáról az illatról. Esetleg az eladó ajánlására a több százból megszagolunk néhányat, de ez is csak sötétben tapogatózás, és a végére orrunk teljesen elfárad – többnyire azoktól a kölniktől, amelyek nem is tetszenek. Ugye ismerős?

Az illat, amibe beleszeretünk, személyiségünk kiterjesztésévé válik. De vajon hogyan találhatunk rá?

Még akkor is, ha csak néhány percünk van a próbálgatásra valamelyik plázában, ezekkel a támpontokkal olyan parfüm mellé tehetjük le a voksunkat, amellyel szerencsés esetben évekig elválaszthatatlanok leszünk.

Kutakodjunk!

Néha a legjobb, ha azzal kezdjük, ami a szó szoros értelmében az orrunk előtt van. Gondoljuk csak végig a mindennapjainkat: milyen illatok állnak közel hozzánk, milyeneket szeretünk igazán?  

Ha eddig még sosem találtunk olyan parfümöt, amiért rajonganánk, a legjobb, ha végiggondoljuk, általánosságban véve milyen illatokkal vesszük szívesen körül magunkat. A samponunk kókuszos, és már évek óta a kedvencünk? Esetleg a konditerem zuhanyzójában felszerelt tusfürdő üde, citrusos illata tölt el jó érzéssel? Vagy a frissen mosott ruha lágy tisztaságillata? Netán a gyümölcs illatú gyertyáé? Ezek mind támpontot nyújtanak a kereséshez, segítségükkel már ki is választottuk új parfümünk legfőbb illatjegyét!

Ha megvan az illatjegy, amit szeretnénk kiindulópontnak (vanília, kávé, mandarin stb.), következhet az internetes keresés összetevő alapján. A nemzetközi fragrantica.com vagy a basenotes.com oldalak rendelkeznek a legnagyobb adatbázissal, de a notino.hu oldalon is tudjuk illatkategóriára (orientális, fás, gyümölcsös stb.) és összetevőre is szűkíteni a parfümvadászatot a számunkra kedves illatélmény alapján.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .