Olivia Wilde-nak a színpadon kézbesítették a gyerekelhelyezési papírokat

Még fel sem ocsúdtunk Johnny Depp és Amber Heard bírósági tárgyalásának fordulataiból, most újabb ex-sztárpár körül áll a bál: Olivia Wilde-nak színpadi fellépése közepén kézbesítették a gyerekelhelyezési bírósági papírokat, ezért a kommentelők nekimentek volt élettársának, Jason Sudeikisnek.

Olivia Wilde éppen a Don’t Worry Darling című új filmjét promotálta Las Vegasban a CinemaCon nevű rendezvényen, amikor egy titokzatos sárga borítékot tettek le elé a színpadra, amelyen „Személyes és bizalmas” felirat szerepelt. „Ez nekem jött, ugye? Nagyon titokzatos. Most ki is fogom nyitni” – mondta Wilde, majd belekukkantott a borítékba. Bizonyára nem örült a látottaknak. A borítékban ugyanis bírósági papírok voltak, az ex-vőlegényével, Jason Sudeikis-szel közös két gyerekük felügyeleti jogával kapcsolatban. Wilde meg tudta őrizni a hidegvérét a színpadon és csak ennyit reagált:  „Ez egy forgatókönyv? OK, értem. Köszönöm”.

Olivia Wilde itt még nem sejti, mit rejt a boríték. A kép a CinemaCon rendezvényen készült a Las Vegas-i Caesars Palace-ben 2022. április 26-án (Fotó: Greg Doherty/Getty Images)

Hogy történhetett ez meg?

Amerikai filmekből ismerős lehet az a jelenet, amikor teljesen lehetetlen élethelyzetekben adnak át embereknek bírósági papírokat. Olivia Wilde-dal most pontosan ez történt, csak a való életben. Az eset kapcsán a People magazin megkérdezett egy dél-kaliforniai családjogászt, mégis hogyan kerülhetett sor a színpadi kézbesítésre. A szakmai magyarázat szerint a hivatali kézbesítők kötelesek személyesen átadni a jogi és a bírósági dokumentumokat közvetlenül a címzettnek, minden lehetséges módon. Az átadásnak közterületen kell megtörténnie, tehát a hivatali kézbesítő nem léphet be a címzett magánterületére, hogy átadja a papírokat. Mindazonáltal érthetetlen, hogyan juthatott eszébe a szóban forgó hivatali kézbesítőnek, hogy egy színpadi szereplést zavarjon meg az átadással, amely az ügy jellege (gyerekelhelyezés) miatt ráadásul érzelmileg is nagyon felkavaró lehet. 

Jason Sudeikis nem hibás

Sokan azonnal Jason Sudeikist tették felelőssé a történtek miatt, azt állítva, hogy biztosan szándékosan hozta kellemetlen helyzetbe Wilde-ot, akivel tíz évig alkottak egy párt. Az összeesküvés-elméletben talán az is közrejátszik, hogy Wilde éppen azt a filmjét promotálta a színpadon, amelynek főszereplője Harry Styles, Wilde jelenlegi párja. A közösségi médiában Sudeikis körül olyan jelzők keringenek, mint „undorító“, „éretlen” és „ízléstelen”. A Ted Lasso sztárja kiakadt a feltételezésen és közleményben reagált a vádakra. „Mr. Sudeikisnek nem volt előzetes tudomása a boríték kézbesítésének helyéről és idejéről, amit teljes mértékben az eljáró hivatali kézbesítő szolgálat határoz meg. Soha nem hozná őt [Olivia Wilde-ot] olyan helyzetbe, hogy ilyen alkalmatlan körülmények között kézbesítsenek neki” – áll a közleményben, amely egyébként megerősítette, hogy a borítékban valóban az ex-sztárpár közös gyerekeire, a hétéves Otisra és az ötéves Daisy-re vonatkozó joghatósági iratok voltak.

Olivia Wilde és Jason Sudeikis a 25. Annual Critics’ Choice Awards díjátadón a Barker Hangarban, Santa Monicán 2020. január 12-én (Fotó: Taylor Hill/Getty Images)

Wilde egyelőre nem kommentálta a történteket, azonban egyre több támogató komment érkezik Sudeikis védelmében. „Egyikőtök sem tudja, hogy működik a jogi eljárás, ez egyáltalán nem Jason hibája. Jason Sudeikis, megvédelek!!!!” – írta valaki Twitteren. „Remélem tudjátok, hogy nem Jason Sudeikis ment fel a színpadra, hogy átadjon neki egy köteg papírt” – írta egy másik rajongó.

Wilde és Sudeikis kapcsolatának lezárása eddig botrányoktól mentes volt, nem jellemző rájuk a sárdobálás, így valószínűsíthető, hogy valóban csak egy túlbuzgó bírósági kézbesítő hibázott.