Konfliktusok a családban, a béke megmarad! Amikor jól jön az ügyvéd (x)

Mindenkit megillet a nyugodt, meghitt családi élet.

Még abban a szomorú helyzetben is, amikor a házastársak, vagy szülők valamilyen oknál fogva úgy döntenek, hogy külön utakon folytatják életüket, törekedniük kell(ene) arra, hogy a körülményekhez képest nyugodt és konstruktív módon rendezzék a vitás kérdéseket. A megterhelő szituációt azonban tovább fokozhatják a jogi viták, a tartásdíjjal vagy a gyermekelhelyezéssel kapcsolatos kérdések. Ilyen helyzetekben az erre specializálódott ügyvédek segítsége kulcsfontosságú.

A békés elválás érdekében a feleknek érdemes megegyezniük a közös gyermekeiket érintő legfontosabb kérdésekről, ellenkező esetben ugyanis a bírósági eljárás akár évekig is elhúzódhat. Fontos, hogy megbeszéljék, és lehetőség szerint egyezségre jussanak, hogy melyik szülő, mikor találkozik a gyermekekkel, és a tartásdíj összegének meghatározása is elengedhetetlen. A házasságot akkor bontja fel a bíróság, ha az előbbi kérdésekben ítélettel dönteni lehet, de ha a szülők nem kötöttek házasságot, akkor is fontos, hogy meg tudjanak állapodni a gyermekekkel kapcsolatos kérdésekben. Az ügyvédek minden esetben javasolják a megállapodás bíróság általi jóváhagyását, mert a későbbiekben a felek hivatkozhatnak rá. Sajnos megesik, hogy valamelyik szülő nem tartja magát az egyezséghez, ilyenkor a másik fél kérheti a szabályok betartatását, a bíróság, vagy a gyámhivatal pedig szankciókat szabhat ki. 

Ezekben a hivatalos eljárásokban a szakképzett ügyvédek tudnak az ügyfeleknek magas szintű jogi segítséget nyújtani.

A magyar ügyvédség többek közt a fent említett, napjainkban sajnos egyáltalán nem ritkán előforduló szituációból fakadó tanácstalanság feloldására indította el a “Jogos a kérdés!” elnevezésű ismeretterjesztő és jogtudatosságot fejlesztő kampányát, melynek részeként az érdeklődők egy külön weboldalon találhatnak választ a családjog területén is felmerülő leggyakoribb kérdésekre.

 Az ügyvédi kamarák videósorozatot is készítettek, melynek címe “Élethelyzetek Csuja Imrével”. A színművész kivételesen önmagát alakítja és személyes tapasztalatain keresztül hívja fel a figyelmet arra, hogy jogi ügyeinket érdemes ügyvédre bízni.

Más családjogi kérdésekben is támogatást nyújt az ügyvédünk

Házasságkötés, házasság megszűnése, házassági vagyonjog, élettársi viszony, gyámság, rokontartás? Bőven elég, ha ügyvédünk ismeri ezeket a fogalmakat, hiszen családjogi ügyeink rendezésénél is számíthatunk a szakértelmére. Bárkivel megtörténhet, hogy egy adott ponton reménytelenné válik a családi vagy házastársi ellentétek rendezése. Ha úgy érzed, eljött az ideje, fordulj ügyvédhez, mert a legrosszabb egyezség is jobb, mint a legkiválóbb ítélet!

A jogosakerdes.com felületén elérhető ügyvédkereső funkció használatával egyszerűen és gyorsan találhat ügyvédet mindenki, aki szakértő segítségét szeretné igénybe venni, vagy jogi tanácsra van szüksége.