Liza Minnelli kényszerből ült kerekesszékben az Oscar-díjátadón

A színészlegenda közeli barátja, Michael Jay Feinstein énekes-zongorista úgy fogalmazott, Liza Minnellit „szabotálták” – mivel ő maga nem kerekesszékben ülve szerette volna átadni a legjobb filmnek járó Oscar-díjat az idei díjátadón.

Sokan aggódni kezdtek a színészlegenda egészségéért, amikor azt látták, hogy kerekesszékben adja át a legjobb filmnek járó díjat az idei Oscar-gálán, Liza Minnelli pedig nagyon csalódott emiatt, hiszen el akarta kerülni a szánakozást.

Egyik barátja, Michael Jay Feinstein elmondta, hogy teljes mértékben szembement Minnelli elképzeléseivel, ahogy megjelent a rendezvény színpadán, annak ellenére, hogy a Lady Gagával közös szereplését szinte mindenki szívmelengetőnek tartotta. A két sztár több mint egy évtizede nagyon jóban van egymással; Minnelli korábbi sajtósa, Scott Gorenstein a People magazinnak azt is elárulta, hogy közös szereplésük Lady Gaga személyes kívánsága volt. 

Feinstein azt is elárulta, Minnelli hátproblémákkal küzd, ezért kizárólag azzal a kikötéssel vállalta, hogy szerepel az Oscaron, hogy egy rendezői székben ülhet majd a színpadon. Feinstein úgy fogalmazott, Minnelli nagyon igyekezett jól kinézni a közönség és a kamerák előtt, és nem akarta, hogy aggódjanak érte, ezért szeretett volna inkább a szakma jelképének is tekintett rendezői székben ülni. 

Hogy ennek ellenére miért kellett mégis kerekesszékben ülve átadnia a CODA stábjának a legjobb filmnek járó díjat, ahhoz állítólag a Will SmithChris Rock konfliktusnak van köze. A mindenkit megdöbbentő csetepaté a szervezőket is teljesen váratlanul érte, ennek következtében hozták meg azt a hirtelen döntést, hogy mégsem Minnelli elképzelései szerint történik majd az est utolsó díjátadása. Feinstein elmondása szerint a színpadmester percekkel a szereplése előtt közölte csak Minnellivel, hogy mégsem sikerült teljesíteni kívánságát. 

„Nagyon izgult, és ettől úgy tűnt, mintha zavart lett volna. El tudjátok képzelni, milyen az, mikor hirtelen arra kényszerítenek, hogy több millió ember előtt jelenjetek meg úgy, ahogyan egyébként egyáltalán nem szeretnének? Vele pont ez történt” – fejtette ki Feinstein kedden a SiriusXM rádión Jess Cagle műsorában. 

Forrás: The Guardian; Kiemelt kép: Lady Gaga és Liza Minnelli a 94. Oscar-díjátadón 2022. március 27-én, Hollywood, Kalifornia (Fotó: Neilson Barnard/Getty Images)