Miért viselt Lady Gaga golyóálló ruhát az elnök beiktatásán?

Az amerikai elnök beiktatásakor nem csak Joe Biden testi épségét kellett óvni.

Lady Gaga a The Late Show-ban vendégeskedett a minap, hogy új filmjét, A Gucci-házat népszerűsítse (az olasz divatház megdöbbentő igaz történetét elmesélő drámát mától játsszák a hazai mozik – a szerk.). Az esti showműsorban azonban Tony Bennett-tel való közös munkájáról is mesélt, illetve elárult egy meglepő részletet is Joe Biden amerikai elnök beiktatási ceremóniájáról.

Fotó: Scott Kowalchyk/CBS via Getty Images

Joe Bident 2021. január 20-án avatták az Amerikai Egyesült Államok 46. elnökévé, beiktatási ceremóniáján pedig Lady Gaga énekelhette el az amerikai himnuszt. Hatalmas megtiszteltetés volt ez az olasz–amerikai énekesnő számára, és így emlékezett vissza rá: „Ez volt az egyik legbüszkébb pillanatom zenészként és előadóként. Minden előadásom sokat jelent nekem valamilyen okból kifolyólag.

Imádom mosolyra fakasztani a közönségemet, a beiktatáson pedig két és fél percem volt arra, hogy megszólítsam az egész világot, és énekeljek mindenkinek.

Nem csak Biden rajongóinak és azoknak az embereknek, akik rá szavaztak, hanem az egész világnak, hiszen az egész világ nehéz helyzetben van, mindenki megérdemel egy kis szeretetet.”

Az énekesnő ezután elárulta, hogy a jeles eseményen viselt estélyije golyóálló volt. „Igen, egy golyóálló mellényt varrtak a ruhámba – mondta Lady Gaga Stephen Colbert műsorvezetőnek. – Félelmetes időket élt meg akkor az országunk. Számomra nagyon fontos a családom, de előadóként bevállalok veszélyes helyzeteket is, mert szeretem azt, amit csinálok. A golyóálló mellényt a saját biztonságom érdekében viseltem, és azért, hogy anyukám, apukám és a húgom ne aggódjanak értem.”

Fotó: Win McNamee/Getty Images

Az ominózus Schiaparelli couture ruháról Lady Gaga a brit Vogue-nak nyilatkozott nemrég. „Ez volt a kedvenc darabom, amelyet valaha viseltem. Amikor megláttam az aranyszínű galambot, tudtam, hogy ez lesz az igazi – utalt az estélyit díszítő brossra. – És mivel a Schiaparelli egy olasz divatház, tudtam, hogy tökéletes lesz arra, hogy az olasz–amerikai gyökereimre utaljak. Ebben akartam elköszönni a 45. elnöktől, és köszönteni a 46. elnököt. (…) Sosem felejtem el a beszélgetést, amelyet azzal a fiatal férfival folytattam, aki a mikrofonhoz kísért, hogy elénekelhessem a nemzeti himnuszt. Azt kérdezte tőlem, hogy izgulok-e, én pedig azt mondtam, igen. De néha a divat tényleg szárnyakat tud adni… olyanokat, mint egy galambé.”

Kiemelt kép: Getty Images, Forrás: RollingStone, Buzzfeed