Újabb hollywoodi híresség állt a magyar koraszülötteket támogató kampány mellé

Donald Mowat, Oscar-díjra jelölt sminkmester nemrég Magyarországon forgatott, és azonnal igent mondott a Plüss Kommandó felkérésére.

A Plüss Kommandó önkéntes közössége használt plüssöket bocsájt aukcióra, az így befolyt összeget pedig különböző jótékony célokra fordítják. Egyik kiemelt projektjük a Koraszülött Hadművelet, amellyel évek óta a magyarországi koraszülöttek helyzetét igyekeznek jobbá tenni. (Magyarországon minden 10. családot érint a koraszülés.) 

A Plüss Kommandó egyik jelképe a piros szeretetszalag, ami egyedi sorszámmal ellátva. A szalagok plüss játékok nyakába kerülnek, amiket az alapítvány feltölt a jótékonysági webshopjába, majd licitre bocsát. A licitből befolyt teljes összeget életmentő gépek megvásárlására és a Koraszülött Hadműveletre fordítják.

„A Koraszülött Hadművelet az egyik legátfogóbb hadművelet, amibe belekezdtünk, ezért minden támogatásra szükségünk van. A hadművelet célja az, hogy az ország minden koraszülött intenzív osztályát olyan eszközökkel tudjuk felszerelni, melyek a koraszülöttek ápolását, a fizikai és idegrendszeri fejlődésüket, és akár az életmentésüket is segítik” – írja a Plüss Kommandó.

Fotó: Getty Images

Újabb külföldi híresség csatlakozott a kampányhoz

A Plüss Kommandó mögött az Alapítvány az Alapítványokért nevű szervezet áll, amelynek alapító kuratóriumi elnöke, Nyilka Ildikó maga is átélte, milyen érzés édesanyaként egy koraszülött gyermek életéért aggódni. Az alapítvány folyamatosan szervez jótékonysági eseményeket, találkozókat és koncerteket. Jennifer Hudson, Oscar-, Golden Globe-, Grammy- és Emmy-díjas színésznő-énekesnő már korábban csatlakozott a Plüss Kommandó kampányához.  Az alapítvány amerikai jótékonysági nagykövete, Vida Virág most egy újabb prominens személyt, Donald Mowat, Oscar-díjra jelölt sminkmestert nyerte meg a magyar koraszülöttek ügyének.

 „Donald azonnal nagyon készséges volt, mert a magyarországi forgatási élményei meghatározóak maradtak számára, és ezért szívesen állt a magyar koraszülötteket segítő kampány mellé” – mondta Vida Virág, aki a sminkmesterek és a mesterfodrászok legnagyobb szakmai díjátadóján a MUAHS Guild Awards-on találkozott a sztársminkessel. Részben Magyarországon forgatták a tíz Oscar-díjra jelölt Dűne című hollywoodi sci-fit, amelynek Mowat volt a vezető sminkmestere. Az Emmy-díjas szakember olyan színészek sminkjét tervezte meg a filmben mint Zendaya, Jason Momoa, Timothée Chalamet vagy Javier Bardem, ezzel a munkájával ő is versenyben van az idei Oscar-díjért a legjobb maszkmester kategóriában. 

A Plüss Kommandó oldalán most már a sminkmester által aláírt, sorszámozott szeretetszalagra is lehet licitálni. Donald Mowat egy kis plüssfigurát is felajánlott a rajongók számára, hogy minél sikeresebb legyen a licit.

Forrás: Plüss Kommandó; Kiemelt kép: Donald Mowat a Plüss Kommandó sorszámozott szeretetszalagjával – Plüss Kommandó