Javier Bardem egy spanyol díjátadó gálán árulta el, miben egyeztek meg a feleségével, Penélope Cruzzal.

A hétvégén Zaragoza városában tartották meg a Feroz Awards nevet viselő spanyol díjátadó gálát, ahol Javier Bardem és felesége, Penélope Cruz is a jelöltek között szerepelt. Bardem az El buen patrón (A jó főnök) című vígjátékban nyújtott alakításáért érdemelte ki a jelölést, világhírű neje pedig a legújabb Almodóvar alkotásnak, a Párhuzamos anyáknak köszönhetően került az esélyesek közé.

Javier Bardem és A jó főnök című film rendezője, Fernando Leon de Aranoa (Fotó: Carlos Alvarez/Getty Images)

Díjat végül csak Bardem kapott, aki sokak számára meglepő módon egyedül érkezett az eseményre. A díjátadó után természetesen azonnal rárontottak a riporterek, hogy kiderítsék, miért nem jött el Cruz is a hazai rendezvényre, a színész pedig elárulta, milyen megállapodás van köztük: „Már korábban kötöttünk egy egyezséget: ha csak egyetlen mód is van rá, egyikünk otthon marad esténként a gyerekekkel” – hangzik el Bardem vallomása a spanyol Hola! magazin videójában.

Arra a kérdésre, mi lett volna, ha Penélope is nyer, Bardem elmondta, hogy utasításba kapta a feleségétől, hogy azt a díjat is vegye át.

Bardem ezek után nem túl finoman kiosztott egy riporternőt, miután azt a  valljuk be nem túl frappáns kérdést kapta tőle, hogy tetszett-e Penélopenak Bardem alakítása a filmben. „Ön mit gondol? Persze, hogy tetszett. Támogatjuk egymást, szeretjük, amit a másik csinál” – zárta le gyorsan a témát.

Cruz és Bardem kapcsolata igazán ideálisnak tűnik a külső szemlélő előtt. A pár régóta ismeri egymást, 1992-ben már együtt játszottak a Jamon Jamon (Sonka, sonka) című filmben, amit aztán még több közös produkció követett. Randevúzni azonban csak 2007-ben kezdtek, 2010-ben házasodtak össze, és két közös gyereket nevelnek: fiúk 2011-ben, lányuk 2013-ban született. A házaspár jelenleg Madridban él. Javier Bardem jelenleg a Dűne című filmben, Penélope Cruz pedig a 355 című amerikai akcióthrillerben látható a magyar mozikban.

Érdekel, miért eszik rengeteg sót Penélope Cruz a forgatások alatt? Korábban arról is beszámoltunk.

(Kimelt kép: Getty Images)