Nem ő az egyetlen hollywoodi sztár, aki másképp táplálkozik, ha filmet forgat.

A Nők Lapja e heti címlapsztárja néhány nappal ezelőtt Jessica Chastainnel a The Late Late Show with James Corden című műsor vendége volt, szereplésük apropóját a már a hazai mozikban is vetített filmjük, a 355 című kémfilm adta.

James Corden, Penélope Cruz és Jessica Chastain. Fotó: Terence Patrick/CBS via Getty Images

A beszélgetés alatt Jessica Chastain különös dolgot kotyogott ki madridi kolléganőjéről. A Golden Globe-díjas amerikai színésznő elmondta, hogy a 355 forgatása alatt egyszer csak arra lett figyelmes, hogy Penélope Cruz egy maréknyi sót vesz a szájába. Az Oscar-díjas spanyol színésznő a leleplezéstől egyáltalán nem jött zavarba, gyorsan megmagyarázta furcsa szokását.

„A kardiológusom javaslatára teszem, ugyanis nagyon alacsony a vérnyomásom.

De ez a módszer csak bizonyos típusú sókkal működik – fejtegette Penélope Cruz. – A só nátriumban gazdag, így jótékony hatással van a vérnyomás és a vércukorszint emelésére.” Ezek után már nem csodálkozunk a becenevén sem, amelyre szintén James Corden showműsorában derült fény. „Úgy hívnak, Dr. Cruz” – mondta a 47 éves színésznő.    

Bár Penélope Cruz vérnyomásemelő módszere nem mindennapi, nem ő az egyetlen hollywoodi sztár, aki a filmforgatások alatt különös étrendet követ. Például Robert Pattinson – a filmtörténelem legkedveltebb vámpírja, aki tavasszal Batmanként tér vissza a mozikba – cukorkák nélkül nem tud dolgozni. 

Fotó: Tasos Katopodis/WireImage

A színész már többször mesélt arról, hogy ha mást nem is, egy doboz cukros gabonapelyhet mindig magával visz, amiből folyamatosan csipegethet. Nicole Kidmannek is a cukor adja a lendületet, hogy a feszített tempójú forgatásokon jól tudjon teljesíteni.

Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

„Nem eszem minden nap édességet, de ha dolgozom, akkor egy szelet torta heti négyszer belefér. Egészségesen táplálkozom, de gyengéim az édességek és a csokoládé” – vallotta be az ausztrál színésznő a People magazinnak.

Kiemelt kép: Getty Images