Rá sem ismerni Sean Pennre és Julia Robertsre az új sorozatukban

Így még biztosan nem láttuk sosem a két hírességet.

Szerdán jelentette meg a Starz nevű streamingszolgáltató Sean Penn és a nemrég őszes hajra váltó Julia Roberts főszereplésével készülő Gaslit (Gázláng) című Watergate-sorozatuk első előzetese, amelyből kiderül, hogyan fest a két színész John Mitchell igazságügyi miniszterként – aki Richard Nixon elnök legmegbízhatóbb tanácsadója és legjobb barátja volt–, valamint feleségeként, Martha Mitchellként.

A Sam Esmail által rendezett Gaslit a Watergate-botrány modern feldolgozása, amely a történtek még el nem mondott részleteire és elfeledett szereplőire összpontosít, például Nixon botcsinálta és opportunista beosztottjaitól kezdve a bűneiket segítő és elősegítő őrült fanatikusokon át a a hatóságokat figyelmeztetőkig, akik végül a vesztét okozták az egész bagázsnak – írja a Starz a minisorozatról.

Forrás: Starz

Úgy tűnik, 2022 Julia Roberts éve lesz, ugyanis nem ez az egyetlen idei alakítása, amit nagyon vár a közönség: nemrég kiszivárgott a George Clooney-val közös filmjének, a Ticket to Paradise (Jegy a Paradicsomba) részletei is, aminek forgatása jelenleg is zajlik Ausztráliában.

Julia Roberts magára haragítja a Fehér Házat

A Gaslit szereplőinek élén az 54 éves Julia Roberts és a 61 éves Sean Penn állnak, akik férjet és feleséget játszanak.

 A Watergate-botrány (vagy Watergate-ügy)

Amerikai politikai botrány és krízis a 70-es években, ami Richard Nixon elnök lemondásához vezetett. Az esetet arról a washingtoni épületegyüttesről nevezték el, ahol az ügyet elindító betörés történt. Az elnököt sokáig „csak” azzal gyanúsították, hogy megpróbálta fedezni az ügyben érintett legközelebbi munkatársait, de három évtizeddel később egyik hajdani politikai tanácsadója azt állította, hogy Nixon személyesen adott utasítást a Demokrata Párt irodájába való behatolásra, mert lehallgató készüléket akart elhelyeztetni politikai riválisa telefonjába. Ezt már akkoriban is sokan feltételezték mint a legrosszabb lehetőséget.

Roberts Martha Mitchellt alakítja, egy híres arkansasi társasági hölgyet és Nixon hűséges főügyészének, John Mitchellnek a feleségét, akit a Starz úgy jellemez, mint „nagy személyiség, még nagyobb szájjal. Párthovatartozása ellenére ő az első, aki nyilvánosan megkongatja a vészharangot Nixon Watergate-ben való részvételével kapcsolatban, ami mind az elnökség, mind a magánélete felborulását okozza.”

Penn játssza John Mitchell igazságügyi minisztert, egy „temperamentumos, rosszmájú és kegyetlen” férfit, akinek Achilles-sarka a szókimondó felesége iránti szerelme, és aki végül kénytelen választani a nőhöz és az elnökhöz való hűsége között. A szereplők között szerepel még Dan Stevens mint John Dean, Betty Gilpin mint Mo Dean és Shea Whigham mint G. Gordon Liddy.
Downton Abbey-ből ismert Dan Stevens helyett eredetileg Armie Hammer (Szólíts a neveden) alakította volna a Fehér Ház fiatal tanácsadóját, Deant, aki ambíciói és erkölcsei között vergődik, amikor arra kényszerítik, hogy hazudjon Nixon védelmében. A Deadline szerint Hammer tavaly januárban csendben hagyta ott a projektet „időzítési konfliktusra” hivatkozva, néhány héttel később pedig kirobban körülötte a botrány: többszöri szexuális visszaélés, nemi erőszak és bántalmazás vádja merült fel ellene. (Hammer azóta is tagadja ezeket a vádakat.)

Az amerikai bemutató április 24-én lesz, a magyarországiról egyelőre még nincs információ.

Forrás: Stars, Kiemelt kép: Getty Images